Dinamo ga je pokušao dovesti početkom 2024. Sad je slobodan igrač

Foto: EPA

RYAN KENT (27) i Fenerbahče sporazumno su raskinuli ugovor, objavio je turski klub. Riječ je o engleskom krilnom napadaču, koji je jednu sezonu proveo u Feneru i u tom periodu odigrao 19 utakmica, zabio jedan pogodak i asistirao za dva. Ugovor mu je vrijedio još tri godine, no nije ga odradio do kraja.

Podsjetimo, Dinamo je početkom 2024. godine želio dovesti Kenta. Englez nije bio osobito zainteresiran te je odbio hrvatskog prvaka. Povezivalo ga se i s Al-Ettifaqom, Lazijom te povratkom u Glasgow Rangerse, ali na kraju je ostao u Fenerbahčeu, gdje se nije proslavio. Trener Jose Mourinho ove sezone dao mu je svega 68 minuta u kvalifikacijskoj utakmici za Ligu prvaka protiv Lugana.

Odigrao je 218 utakmica za Rangerse

Na početku karijere bio je član Liverpoola, za čiju je prvu momčad ubilježio svega jedan nastup. Bio je na posudbama u Coventryju, Barnsleyju, Freiburgu, Bristol Cityju i Rangersima, koji su ga i otkupili 2019. za 7.2 milijuna eura.

U Glasgowu je odradio uvjerljivo najviše utakmica, njih 218. Zabio je 33 i asistirao za 56 golova, 2021. osvojio škotsko prvenstvo, a godinu kasnije tamošnji Kup. Najveću vrijednost na Transfermarktu imao je u srpnju 2022., kada je bio procijenjen na 17.5 milijuna eura. Sada je ta vrijednost znatno niža - 2.7 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.