Dinamo gostovao na 100. rođendanu NK Trnja i odigrao bizarnu utakmicu

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

VOL NA ražnju, roštilj, hektolitri piva i odlično raspoloženje uveličali su 100. godišnjicu NK Trnja, legendarnog zagrebačkoga kluba, koji se natječe u Drugoj nogometnoj ligi. Veliki jubilej uveličao je i Dinamo, koji je s Trnjem odigrao prijateljsku utakmicu i izgubio 2:1.

No, nije to imalo previše veze s Dinamom, koji će u petak ugostiti Hajduk u derbiju, a par dana kasnije gostovati na Allianz Areni. Od imena koja se spominju u kontekstu prve momčadi tu su bili jedino trener Sergej Jakirović i rezervni golman Ivan Filipović, a u sastavu bili isključivo juniori, neki igrači na probi i Jan Oliveras, ovoljetno pojačanje iz Rome.

Dinamo nije želio riskirati s glavnim igračima

Utakmica je dogovorena mjesecima unaprijed i Dinamo nije znao kakvo će biti stanje s ozljedama i, što je još važnije, s terenom. A teren je bio jako loš pa Jakirović i njegov stožer nisu željeli ništa riskirati s prvotimcima. Sezona je duga, već ima dosta ozljeda, teren je bio loš pa su priliku dobili klinci.

Bili su u Trnju i igrači iz prve momčadi, odnosno oni koji nisu u reprezentacijama. Najbliže što su došli terenu bio je stol iza ograde uz teren odakle su Arijan Ademi, Sandro Kulenović i Josip Mišić pratili utakmicu.

Prije nego što su došli za stol, dečki su uživali u komforu klupskog autobusa, ali potpisivanje autograma i slikanje s Trnjanima nisu mogli izbjeći. Dijelili su se autogrami, a najveći hit bio je Sandro Kulenović koji se u tom kontekstu najviše naradio.

Utakmicu će najviše pamtiti dvostruki strijelac Majić

Što se same utakmice tiče, vrijedan spomena manje-više jedino je dvostruki strijelac Karlo Igor Majić (26), koji se s dva gola u prvom poluvremenu trasirao Trnju put do pobjede. Prvo je sredinom prvog poluvremena fino pogodio iz slobodnog udarca, a nešto kasnije je glavom spustio loptu u kut za 2:0.

Strijelac za Dinamo bio je Niko Šepić u drugom poluvremenu, a gosti su do kraja poluvremena, odnosno onoga što je od njega ostalo, pokušavali izjednačiti. Nije išlo, a utakmica je na kraju priče trajala bizarne 74 minute.

Glavni sudac Ante Čulina u prvom poluvremenu nije nadoknadio ni minute, a nakon toga je drugo skratio za šest minuta, pa je ono trajalo 34 minute. Za razliku od gledatelja, koji su bijeg od sunca potražili pod suncobranima, Čulini se valjda više nije stajalo na suncu, pa je utakmicu malo skratio. 

Jakirović: Bila je ideja da igraju i prvotimci, ali...

"A znači skratio je? Ma, ja sam htio da igramo dvaput po trideset minuta jer smo koristili puno juniora, a oni sutra imaju službenu, natjecateljsku utakmicu. Dobro je da se i kraće igralo jer je i teren bio loš.

Odavno smo dogovorili ovu utakmicu i ideja je bila da barem jedno poluvrijeme odigraju glavni igrači, ali nismo željeli riskirati. Imamo loših iskustava s ozljedama iz prošle sezone pa nije imalo smisla da se netko ozlijedi", rekao je Sergej Jakirović nakon utakmice.

Što se same igre tiče, najzanimljivije je bilo vidjeti kako izgleda Jan Oliveras, koji je ovog ljeta došao iz Rome. Španjolac je vidno nespreman, ali je u nekoliko navrata pokazao da, uz dužno poštovanje svima, ne pripada u društvo koje se okupilo na terenu NK Trnja.

"Vidi se da ima fizičkih nedostataka, ali spremamo ga da što prije uđe u natjecateljski ritam. Čestitam Trnju 100. rođendan, želim im barem još toliko godina. Vežu me uspomene za NK Trnje, igrao sam s njima pred kraj igračke karijere neke prijateljske, ali i službene utakmice", dodao je Jakirović.

U Trnju desetka igra beka

Njegova momčad, koja u biti nije njegova, nije se najbolje snalazila u Trnju, osobito u prvom poluvremenu. Loš teren i činjenica da su se neki od njih prvi put vidjeli, bitno je olakšala posao domaćinima, koji su igrali uglavnom u najjačem sastavu.

Veliki luksuz vlada u Trnju kad si domaćini mogu dopustiti da im "desetka" igra desnog beka. Šalimo se, naravno, ali Karlo Dobrilović tako je podsjetio na Williama Gallasa, nekadašnjeg beka Arsenala, koji je u tom klubu atipično za braniča nosio upravo taj čarobni broj.

Puno se griješilo s obje strane, ali u takvoj igri bolje su se snašli domaćini, koji su svoj rođendan na kraju proslavili pobjedom protiv velikog protivnika. Karlo Igor Majić tako će unucima pričati kako je Dinamu zabio dva gola. Tko će se sjećati u kakvom sastavu je hrvatski prvak igrao...

Trnje - Dinamo 2:1 (Majić 2 / Šepić)

Trnje: Rendulić - Dobrilović, Kasalo, Gašparić, Jakolić - Musa, Prpić-Bosanac - Kamga, Mihaljević, Kolar - Majić.

Dinamo: Filipović - Ladan, Olić, Jakirović, Oliveras - Faye, Brundić - Gardelesko, Pfeifer, Horvat - Rimac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.