Dinamo je doveo dva kapitalca. Momčad mu sada izgleda jako moćno

Foto: Marko Prpic/Pixsell

DINAMO je u protekla dva dana objavio prva dva velika ulazna transfera za narednu sezonu. Marko Pjaca se nakon osam godina vratio u klub iz kojeg je potekao nakon što su Plavi odlučili aktivirati klauzulu u njegovom ugovoru s Rijekom i dovesti ga za 1.5 milijuna eura.

Nakon toga u Maksimiru je predstavljen i 22-godišnji španjolski stoper Raul Torrente. On je stigao besplatno iz Granade i potpisao je ugovor na četiri godine, a lani je igrao u La Ligi te je jednom pozvan i u mladu španjolsku reprezentaciju. Kad se u obzir uzmu i određene unutarnje rezerve, Dinamova momčad već sada izgleda vrlo solidno, a očekuje se još transfera.

Odlazak prekobrojnih igrača

Što se tiče odlazaka igrača koji su imali značajniju minutažu, zasad su to četiri igrača. Boško Šutalo je jedan od najskupljih igrača u povijesti kluba, ali nakon silnih problema s ozljedama više nije isti.

Besplatno je otišao u Standard kako bi se Dinamo riješio njegove plaće jer je prošle sezone ispao iz svake kombinacije za udarnu postavu. Istim putem otišao je i Marko Bulat, koji je u Belgiji na posudbi s pravom otkupa.

Otišao je i veliki miljenik navijača Takuro Kaneko. Klub je procijenio da ne želi isplatiti milijun eura odštete za japanskog krilnog napadača, koliko je bilo potrebno da se njegov ugovor otkupi od Sappora. Nije se otkupio ni ugovor Gabriela Vidovića, a veliko financijsko olakšanje je to što se klub riješio Drmićevog ugovora. Otišao je i Halilović, koji nije imao značajniju minutažu.

Dinamov sportski direktor Marko Marić je time htio pokazati da dosljedno provodi politiku rezanja bespotrebnih troškova. Sredinom prošlog mjeseca je Izvršnom odboru predao i plan u kojem je predstavio ciljeve na prijelaznom roku, a isti je odobren.

Dinamo je poduplan na skoro svakoj poziciji, a veliko pojačanje su mu unutarnje rezerve

Sergej Jakirović bi tako na raspolaganju trebao imati momčad na kojoj je svaka pozicija poduplana, a trenutno Dinamo nije daleko od toga. U tom pogledu jako bi mu važna mogla biti dva igrača koja kao da su nova.

Marko Rog i Luka Stojković su propustili praktički cijelu prošlu sezonu zbog ozljeda, a sad su konačno oporavljeni i u punom su treningu. Ako Dinamo dobije barem pola onoga čemu se nadao kad ih je dovodio, već bi trebao biti moćniji nego prošle sezone.

Umjesto Bulata u sredini terena, očekuje se da će više razvojnih minuta dobiti Luka Vrbančić. Važan faktor mogla bi biti i činjenica da su dva formalno prva izbora na bekovima, Takuya Ogiwara i Ronael Pierre-Gabriel, konačno bez ozljeda te se očekuje veći doprinos nego prošle sezone kada su pokazali koliko mogu, ali ne u kontinuitetu.

Traže se još bar tri igrača

Klub je u potrazi za još barem tri igrača. Jedan ili dva od njih bi trebali biti veznjaci. Dinamo zna da mu treba zamjena za Josipa Mišića koji je prije tjedan dana navršio 30 godina i upitno je može li održavati razinu iz proteklih nekoliko sezona. 

Osim toga, Dinamo traga za još jednim krilnim napadačem, koji bi igrao na desnoj strani. Jedino pravo desno krilo u momčadi trenutačno je Dario Špikić. Tamo mogu igrati i Arber Hoxha i Luka Stojković, ali traži se još jedno rješenje. Na radaru su tri igrača - jedan iz Championshipa, jedan iz Japana te jedan iz Francuske.

Kakvu momčad Dinamo trenutno ima:

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.