Dinamo je razmatrao Tomića i Dambrauskasa. Onda je Šimić progurao Jakirovića

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

SERGEJ JAKIROVIĆ odradio je u utorak prvi trening s momčadi Dinama i počeo je spremati za četvrtak i prvu utakmicu play-offa Europa lige. Epilog je to dramatičnog vikenda u Maksimiru koji je bio vrhunac slabog Dinamova ulaska u novu sezonu, a za što je "glavom" platio Igor Bišćan.

Nakon što je Domagoj Vida u 100. minuti u očaj bacio i Šimića i Bišćana i sve Dinamove navijače, u Upravi kluba počelo se razmišljati o njegovoj smjeni. Jer, nešto se moralo promijeniti budući da je jasno da je Dinamo na pogrešnom kolosijeku i da postoji ozbiljna opasnost da ovo bude jedna od lošijih sezona u novijoj povijesti.

Podrška treneru pa smjena

Dario Šimić je nakon utakmice s AEK-om novinarima rekao da Bišćan ima njegovu maksimalnu podršku kao i podršku ostalih članova Uprave. No, iako ga je on osobno doveo u Maksimir te je bivši izbornik mlade reprezentacije bio najveće ime koje je doveo u Maksimir, upravo je Šimić bio taj koji je prelomio da Bišćan mora otići.

Preko leđa Dinamova trenera, koji je nakon ispadanja od AEK-a bio potpuno utučen, tako su se prelomili svi problemi koji su se gomilali u Dinamu još od one famozne skupštine kluba. Atmosfera neizvjesnosti u klubu pretočila se i na igrače. Iako su rutinski s Bišćanom obranili naslov prvaka, ove sezone više nisu djelovali tako uvjerljivo.

Utjecale su na to stalne priče o odlascima glavnih igrača, nesigurnost oko dovođenja novih igrača, neki propali transferi i na kraju rezultati. Bišćan je nakon tri utakmice u HNL-u zaostao za Hajdukom osam bodova (uz utakmicu manje), a na kraju je bio jedan od glavnih krivaca što je Dinamo u sudačkoj nadoknadi u Ateni prosuo 2:0 i ispao iz Lige prvaka.

I dok je Bišćan držao press-konferenciju nakon te utakmice, u Dinamovoj upravi već se počelo razmišljati o tome ima li smisla nastaviti s njim na klupi. U nedjelju se ta priča ozbiljno zakotrljala, da bi u ponedjeljak ujutro bilo odlučeno da Bišćan mora otići.

Bišćan otkaz podnio gospodski

Predložen mu je sporazumni raskid ugovora, koji je Bišćan podnio džentlmenski i pomalo stoički. Izašao je klubu u susret i čak je pristao na manju otpremninu od one koja mu je ugovorom bila zajamčena, a vijest o njegovoj smjeni bila je veliko iznenađenje za navijače. Isto kao što ih je šokirala vijest da mu je u ekspresnom roku nađena zamjena.

A za nju je kandidata bilo nekoliko. Vrlo blizu klupe bio je Goran Tomić, s kojim je klub bio u kontaktu i koji je, uz Gonzala Garciju, bio jedini slobodan trener od onih koji su ulazili u krug potencijalnih kandidata. Spominjali su se i Valdas Dambrauskas pa i Vahid Halilhodžić iako je Šimić od prvog trenutka želio Sergeja Jakirovića.

Tada još Rijekin trener je jučer u 9:30 gostovao na lokalnom radiju u Rijeci i govorio o utakmici s Lilleom u play-offu Europa lige jer ga dotad nitko iz Maksimira još nije bio kontaktirao. Jakirović je govorio o očekivanjima protiv francuskog velikana, da bi mu par sati kasnije stigao poziv iz Zagreba.

Jakirović nije dugo razmišljao

Nazvao ga je Dario Šimić, uskoro i Vlatka Peras, a Jakirović nije previše razmišljao kad mu je stigla ponuda iz Maksimira i odmah ju je prihvatio. Dinamova Uprava je organizirala sastanak nešto prije 15 sati, a ni pola sata kasnije Dinamo je na Facebooku objavio ime novog trenera, što je šokiralo sve u Rijeci pa tako i Damira Miškovića.

Jakirović je u ugovoru s Rijekom imao klauzulu od smiješnih 100.000 eura, što za čak i ovako štedljivu novu Dinamovu Upravu nije bio preveliki iznos. I dok se Damir Mišković u večernjim satima u dnevniku RTL-a žalio na to što mu je Dinamo "oteo" trenera, Jakirović je već bio u Zagrebu, gdje je potpisao ugovor i dao intervju za Dinamovu klupsku televiziju.

U utorak je saznao da mu dolazi i Luka Stojković i da će za prvu utakmicu imati na raspolaganju Luku Ivanušeca koji bi nakon nje trebao otići u Feyenoord. Pred njim su četiri jako teške utakmice u samo 11 dana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.