Dinamo je Ukrajinca dobio debelo ispod cijene. Evo detalja transfera

Foto: Profimedia

DINAMO je dogovorio transfer lijevog beka Bogdana Mihaljičenka iz Anderlechta, koji je prošle sezone bio na posudbi u Šahtaru. Ukrajinac koji je u ožujku napunio 26 godina već je stigao u Zagreb i trebao bi sutra odraditi liječnički pregled i potom, bude li sve u redu, potpisati ugovor s hrvatskim prvakom.

Mihaljičenko je ušao u zadnju godinu ugovora s Anderlechtom pa je Dinamo igrača kojeg Transfermarkt procjenjuje na četiri milijuna eura dobio debelo ispod cijene. Kako doznajemo, Dinamo je Mihaljičenka platio 800.000 eura, a Ukrajinac bi u Maksimiru trebao zarađivati nešto manje od 350.000 eura po sezoni.

Tako je Dinamo, barem na papiru, napokon riješio višegodišnji problem lijevog beka, s kojim se muči zadnje dvije sezone. Stara garnitura u klubu potrošila je nešto više od pet milijuna eura na Petra Bočkaja, Daniela Štefulja i Marijana Čabraju, da bi prošle sezone lijevog beka igrao Robert Ljubičić, koji je stigao kao vezni igrač.

Sedam nastupa za reprezentaciju

Igor Bišćan je na pripremama na beku isprobavao i Štefulja i Bočkaja, ali je na kraju najčešće u prijateljskim utakmicama igrao Ljubičić, koji bi se sad konačno trebao riješiti te dužnosti. Mihaljičenko je u karijeri odigrao sedam utakmica za ukrajinsku reprezentaciju, a zadnji put je igrao u rujnu prošle godine u Ligi nacija protiv Škotske.

Karijeru je započeo u omladinskom pogonu kijevskog Dinama, za koji je odigrao dvije utakmice. Godine 2019. otišao je u Zarju za milijun eura, a u ljeto 2020. u Anderlecht za 500.000 eura. Za belgijsku momčad upisao je 51 utakmicu, gol i dvije asistencije, da bi prošlog ljeta bio posuđen Šahtaru.

Prošle sezone odigrao je 32 utakmice i upisao dva gola i pet asistencija. Kod Igora Jovićevića igrao je četiri utakmice u skupini Lige prvaka i asistirao u obje utakmice protiv Real Madrida. Bio je standardan i u Europa ligi, kao i u prvenstvu do pred kraj, kad je ulazio s klupe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.