Dinamo kod Oriolika s kojim ga veže Nebeska bojna. Najdirljivija priča Kupa

Foto: NK Oriovac

ORIOVAC, slavonsko selo u Posavini, broji oko 1500 duša. Ogroman broj njih navija za Dinamo, a danas će od 14 sati cijelo mjesto biti uz igralište lokalnog mezimca NK Oriolika jer četvrtoligaš u osmini finala Kupa ugošćuje prvaka.

Drugo gostovanje Dinama u Oriovcu u niti tri tjedna

Ždrijeb je htio da se Dinamo vrati u mjesto koje ga toliko voli niti tri tjedna nakon što je ondje bio počasni gost na velikoj proslavi 100. godišnjice Oriolika. Tada je u prijateljskoj utakmici pobijedio 3:1, a danas se igra daleko ozbiljniji meč, za četvrtfinale Kupa. Meč je to u kojem se domaćini ne dolaze samo slikati s uglednim gostima i moliti ih za dres. Oriolik je na 14. mjestu u Trećoj HNL Istok, a Dinamo je treći u SuperSport HNL-u, ali domaćine ove utakmice zovu Kraljevi Kupa.

Dinamo igra u mjestu koje ga obožava, ali i čiji klub je u Kupu izbacivao prvoligaše i igrao povijesno četvrtfinale

Oriovčani su do sada na svom terenu ugostili brojne prvoligaše - Hajduk, Lokomotivu, Istru 1961 i Rijeku - te su ostvarili pobjede protiv bivših prvoligaša Splita i Zagreba. Povijesni uspjeh kao trećeligaši su ostvarili 2021., kada su u četvrtfinalu Kupa igrali protiv NK Istre, što je uspjeh koji će teško uspjeti ponoviti neki drugi četvrtoligaš.

Cijela Slavonija se slijeva u posavsko selo zaluđeno nogometom

U Oriovcu očekuju rekordnu navalu gledatelja iz cijele Slavonije iako se utakmica prenosi na MaxSportu 1. Oriovac je poznata baza navijača zagrebačkog kluba, a poveznica je i oriovačka Nebeska bojna - petorica navijača Dinama i igrača Oriolika koji su prerano preminuli.

Nebeska bojna je najdirljiviji dio ove lijepe priče

Ispred poznatog murala posvećenog njima su se nakon prošle međusobne utakmice fotografirali momčad i stožer Dinama. Za njih i u sjećanje na njih, te sve Oriovčane, ništa se bolje nije moglo dogoditi od dvije uzastopne utakmice ovih dvaju prijateljskih klubova.

Dio prihoda ide za lokalni vrtić i školu

Napominjemo da utakmice imaju i društveno odgovorni karakter s obzirom na to da će dio prihoda od utakmica biti namijenjen za najmlađe stanovnike Oriovca, odnosno ići će u svrhu podizanja razine kvalitete predškolskog i školskog odgoja i obrazovanja koje se provodi u mjesnom dječjem vrtiću i osnovnoj školi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.