Dinamo koristi raspad Bordeauxa i besplatno uzima igrača kojeg je dugo htio?

Foto: Profimedia

SLAVNI francuski nogometni klub Bordeaux je bankrotirao. Klub je prošlu sezonu završio kao 12. u francuskoj drugoj ligi, a proteklih tjedana uprava je očajnički tražila investitora. Pregovaralo se s Fenway Sports Grupom, koja u vlasništvu drži Liverpool, ali do dogovora nije došlo i čelni ljudi su bili prisiljeni priopćiti francuskom nogometnom savezu da se odriču profesionalnog statusa.

Bordeaux se raspao

Kao rezultat toga svi profesionalni igrači Bordeauxa i oko 70 članova akademije ostali su bez ugovora, a zatvaraju se i trening-centar te akademija. Bordeaux je otpustio sve svoje nogometaše, a među njima je i Slovenac Žan Vipotnik (22), jedna od velikih Dinamovih želja prošloga ljeta.

Podsjetimo, hrvatski prvak dugo je pregovarao s Mariborom, koji je tražio oko 3.5 milijuna eura za svog centarfora. Dinamo nije htio toliko dati, pa je Vipotnik za 2.7 milijuna eura otišao u Bordeaux.

Ondje je u 40 utakmica zabio deset golova te četiri puta asistirao. Vipotnik je sa Slovenijom stigao do osmine finala Europskog prvenstva u Njemačkoj, a prema Transfermarktu vrijedi 2.5 milijuna eura.

Hoće li se Dinamo vratiti u igru?

Slovenska Nogomania piše kako je sada Vipotnik dostupan te da bi uskoro mogao imati novi klub. "Možda bi mu ruku mogli ponuditi u Celju ili čak Mariboru, koji još uvijek nije dobio sav novac od njegovog transfera. Sada je pitanje hoće li ga uopće dobiti. Tko zna, možda sada, kada je Vipotnik opet dostupan, ponovno oživi interes zagrebačkog Dinama."

Vipotnik je u karijeri igrao za ND Goricu, Triglav i Maribor uoči odlaska u Bordeaux. Za reprezentaciju Slovenije u devet nastupa ima dva gola. Podsjetimo, Dinamo će uskoro prodati Frana Brodića, čime se otvara mjesto u napadu momčadi Sergeja Jakirovića. Zasad nije poznato je li Dinamo obnovio interes za Vipotnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.