Dinamo odredio datum do kojeg želi imenovati novog trenera

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

SERGEJ JAKIROVIĆ dobio je otkaz u Dinamu nakon debakla u Münchenu, a momčad će do daljnjega voditi njegov pomoćnik Sandro Perković. Sad već bivšeg trenera Dinama nije spasila ni činjenica da je ostvario sve ciljeve kluba otkad je došao u Maksimir, ali realno nije ni mogla. Koliko god Bayern bio moćan, preko poraza 9:2 nije se moglo prijeći niti je trebalo. Jakirovićeva smjena bila je jedini logičan potez.

Čitavog dana jučer se nagađalo hoće li Dinamo smijeniti trenera i ima li na lageru već njegovu zamjenu. Spominjao se Niko Kovač, a kad je Dinamo u pitanju, tu je uvijek i Nenad Bjelica. Nagađalo se da bi novi trener mogao biti i Željko Sopić, Damir Krznar, pa čak i Vedran Ćorluka.

S novim trenerima nije bilo kontakta

No, jučer nitko nije zvao nijednog od trenera niti je s njima stupljeno u kontakt. Raspravljalo se uglavnom o situaciji u kojoj se Dinamo nalazi iako Jakirovićev status više-manje nije bio tema jer je odlučeno da mora ići.

Zanimljivo, njega jučer nitko nije ni nazvao i tek mu je danas, kad je odluka postala konačna, poručeno da više nije Dinamov trener. Današnji trening vodit će Perković.

U Dinamu još nema konsenzusa oko toga tko bi trebao biti novi trener. Niko Kovač je otpao jer je preskup, a Nenad Bjelica je još pod ugovorom s Union Berlinom, pa bi Dinamo za njega trebao platiti odštetu.

Velimir Zajec je veliki fan Igora Bišćana, ali njemu trenutačno povratak u Maksimir nije napet. Željko Sopić je slobodan i sigurno čeka rasplet situacije u Dinamu, a slobodan je i Damir Krznar, koji je s Mihaelom Mikićem u Sloveniji imao sjajne rezultate prije nego što je neshvatljivo dobio otkaz.

Zadnji rok je utakmica s Varaždinom

Tek sad se očekuju pregovori s potencijalnim kandidatima, a ideja sportskog direktora Marka Marića je da novi trener dođe najkasnije do 6. listopada i gostovanja kod Varaždina u SHNL-u. Prije toga Dinamo očekuje utakmica u subotu u Koprivnici, onda gostovanje kod Banjola u SuperSport Hrvatskom kupu pa susret s Lokomotivom, a zatim i s Monacom u 2. kolu Lige prvaka.

Spomenuti datum je krajnji rok za imenovanje novoga glavnog trenera, ali smatra se da bi on mogao biti poznat i puno ranije. Tko god naslijedio Jakirovića, doći će u vrlo delikatnom trenutku. Dinamo je doživio debakl u Ligi prvaka, u prvenstvu je opet iza vodećih, ali s puno širim kadrom nego što ga je imao Jakirović kad je prije godinu dana preuzimao momčad.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.