Dinamo posudio velikog talenta Lokomotivi

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

LUKA VRBANČIĆ (19) je prošli dio sezone imao dvojnu registraciju, pa je igrao u drugoj ligi za Dubravu, ali je pred kraj prvenstva dobio šansu i u Dinamu te je oduševio navijače. Jaka konkurencija u veznom redu ipak mu onemogućava da se izbori za mjesto u postavi Sergeja Jakirovića te će minutažu u ovoj sezoni tražiti na posudbi u Lokomotivi.

Posao nije službeno objavljen, ali je sve dogovoreno, pa će talentirani veznjak nakon devet ovosezonskih minuta protiv Istre i još 15 u utakmici protiv Gorice svoju šansu tražiti izvan Maksimira. Ugovorno ostaje vezan za Dinamo, s kojim ima potpisanu suradnju i za sljedeću sezonu.

U Dinamo stigao iz Ponikvi

Vrbančić je i prošle sezone imao malo prilika. Nastupio je u četiri prvenstvene utakmice za Dinamo i triput u SuperSport Hrvatskom nogometnom kupu, u kojem je zabio dva gola. Za Dubravu je nastupio 11 puta i zabio je gol u pobjedi 2:0 protiv Zrinskog.

Dečko iz Gajnica Dinamovo je dijete, a u Maksimir je kao 11-godišnjak došao iz Ponikvi. Vrbančića je prvoj momčadi priključio Ante Čačić, a na ljetne pripreme uoči prošle sezone poveo ga je Igor Bišćan. Plan je bio da ga se postepeno uvodi u momčad, ali Dinamo se borio za naslov i nije mogao razvijati mlade igrače kako to obično radi. Očekivalo se da će u ovoj sezoni imati važniju ulogu.

Prošle sezone je u zimskom prijelaznom roku tražio klub u kojem bi imao veću minutažu i sve je više-manje bilo dogovoreno s Istrom. No Puljani su na kraju odustali, a i Vrbančić je najviše želio ostati u Maksimiru jer je ogroman dinamovac. 

Vrbančić je jedan od nositelja igre U-19 reprezentacije, ali je sad već u godinama u kojima mora početi igrati ozbiljan seniorski nogomet. Ne ide mu na ruku ni uzlet Petra Sučića, koji je jedan od najkonstantnijih Dinamovih igrača, ali ni Martina Baturine, koji se već dokazao.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.