Dinamo priprema transfer? Slovenci: Spreman je platiti veliku odštetu

Foto: EPA

SLOVENIJA je pobijedila Armeniju (2:1) u pripremnoj utakmici za Europsko prvenstvo, koje 14. lipnja počinje u Njemačkoj. Na utakmici odigranoj u Ljubljani bili su predsjednik Dinama Velimir Zajec i sportski direktor Marko Marić, a slovenski portal Ekipa24 piše da su gledali Adama Gnezdu Čerina (24).

Riječ je o jednom od najvažnijih reprezentativaca izbornika Matjaža Keka, koji ga posljednje tri godine uvijek postavlja u početnu postavu. Tako je sakupio 31 nastup i četiri pogotka za Sloveniju, s kojom će na Euru igrati u skupini C s Engleskom, Danskom i Srbijom.

Grafika: Sofascore

Ekipa24: Dinamo je spreman platiti veliku odštetu i ponuditi izuzetne financijske uvjete

Čerin je igrao za Domžale i Nürnberg te na posudbi u Rijeci od 2020. do 2022. godine. Prema Transfermarktu, njemački klub ga je 2022. za 650 tisuća eura prodao Panathinaikosu te je ove sezone za grčkog velikana odradio 40 utakmica, zabio tri i asistirao za tri pogotka.

Čerinov ugovor s Panathinaikosom vrijedi do ljeta 2026. godine, no Ekipa24 tvrdi da će na ljeto promijeniti klub jer je, iako je iznimno bitan član grčkog sastava, jedan od njegovih najslabije plaćenih igrača. Panathinaikos mu navodno ni ne želi povećati primanja.

Dinamo je, prema slovenskom mediju, "spreman platiti veliku odštetu" i "ponuditi izuzetne financijske uvjete". Transfermarkt Čerinovu vrijednost procjenjuje na 3.5 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.