Dinamo prodao Ljubičića u AEK. Evo koliko će zaraditi

Foto: Marko Lukunic /PIXSELL

DINAMO je ipak prodao Roberta Ljubičića u atenski AEK. Odšteta koju će prvak Hrvatske dobiti iznosi oko 3.5 milijuna eura, a Ljubičić će danas otputovati u Atenu, gdje bi potom trebao potpisati ugovor. 

Dinamo je prvu ponudu za Ljubičića, u iznosu od tri milijuna eura, odbio, no nakon nekoliko sati je stigla poboljšana i na Maksimiru su zaključili da bi prodaja bila dobra za sve strane. Ljubičić nije opcija na lijevom beku, a u veznom redu je prevelika gužva, pa su u Dinamu zaključili da je prodaja najbolje rješenje za sve.

U zadnje vrijeme ne igra puno

Ljubičić u posljednje vrijeme nije igrao puno u Dinamu. U ljeto 2022., kada je stigao iz bečkog Rapida, očekivalo se da će biti pojačanje u veznom redu, no spletom okolnosti puno je više igrao na poziciji lijevog beka. Ondje se sada kao prvi izbor nametnuo Mauro Perković, a stigao je i Takuya Ogiwara, pa je Ljubičić pao u drugi plan.

U veznom redu Dinama je velika konkurencija, a prednost nad Ljubičićem u proteklim kolima redom su imali Josip Mišić, Arijan Ademi, Marko Bulat, Martin Baturina i Petar Sučić. 

Ljubičić je zabio AEK-u

Podsjetimo, Dinamo je Ljubičića i platio tri milijuna eura, tako da prodajom za tu cijenu na njemu ne bi zaradio ništa, pa je zato i odbio prvu ponudu iz glavnog grada Grčke. Na drugu je pristao. Ljubičić je ove sezone postigao pogodak AEK-u u dvoboju u Ateni u kvalifikacijama za Ligu prvaka, ali je kasnije skrivio jedanaesterac poslije kojeg je Domagoj Vida zabio gol za izbacivanje Dinama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.