Dinamo pronašao novog golmana? Standardan je u reprezentaciji koja ide na Euro

Foto: Profimedia

DINAMO je, čini se, pronašao novog vratara. Horatiu Moldovan (25), golman Rapida iz Bukurešta, vrlo je blizu potpisu za maksimirski klub, piše rumunjski portal Antena Sport. Prema njihovim informacijama, Dinamo će aktivirati otkupnu klauzulu od 800 tisuća eura za rumunjskog vratara, a dat će mu godišnju plaću od pola milijuna eura.

Rumunji pišu kako je transfer ušao u "posljednjih sto metara", odnosno da je ostalo "tek ponešto za odraditi, ali Dinamu spomenuta klauzula ne predstavlja problem". Moldovan će, kako tvrde, u Dinamu zarađivati znatno više nego što je zarađivao u Rapidu.

S Rumunjskom se plasirao na Euro

Moldovan je u netom završenim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo postao prvi golman Rumunjske, s kojom se kao prvi u skupini plasirao na Euro. Za reprezentaciju je dosad skupio devet nastupa.

Za Rapid brani od zime 2021. godine. Te je sezone s klubom ušao iz druge u prvu ligu. Do dolaska u Rapid okušao se u čak šest rumunjskih klubova, no rijetko gdje je bio standardan. Karijeru je započeo u Cluju.

Predsjednik Rapida: Kako da zadržim Moldovana? Mogu ga samo vezati lisicama

O Moldovanu je govorio i predsjednik kluba Daniele Nikolaj. "Kako da ga zadržim u Rapidu? Mogu ga samo vezati lisicama. Moldovan je stigao ovdje kad smo bili niželigaši, rastao je s ovom ekipom i mnogo toga dao za naš klub", rekao je pa dodao:

"Trenutno nema ponuda, no postoje razgovori i interesi mnogih klubova. Kažem, postoje telefonski pozivi, ali trenutno nismo u razdoblju Mercata. On brani jako dobro, trenira i igra u izvanrednom okruženju, svi ga vole i podržavaju. Bilo bi jako dobro da ostane prvi vratar i na Europskom prvenstvu iduće godine."

Nevistić nije zadovoljio

Dinamo je u ljetnom prijelaznom roku prodao dugogodišnju jedinicu Dominika Livakovića, a njegov nasljednik trebao je biti Ivan Nevistić. Ipak, Sergej Jakirović očito nije zadovoljan njegovim izvedbama pa je trenutno prvi vratar Dinama iskusni Danijel Zagorac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.