DINAMO U EUROPI

Dinamo se muči bez svog kapetana. Može li se Ademi zamijeniti?

Foto: Goran Stanzl /Pixsell

DINAMO je izgubio od Rapida u Beču s 2:1. Bio mu je to drugi poraz u tri utakmice grupne faze i ukupno treći u Europi ove sezone.

Pisali smo o tome kako je Krznar jako loše pripremio utakmicu, a velik problem je i neigranje kapetana Arijana Ademija. Podsjećamo, on je zbog ozljede propustio najveći dio dosadašnje sezone. Bio je s ekipom u Austriji, gdje se i verbalno sukobio s domaćim tribinama u incidentu u kojem nije nedostajalo sočnih psovki.

Osnovna statistika Dinama u Europi ove sezone indikator je koliko Ademi nedostaje momčadi.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Naravno, treba uzeti u obzir i činjenicu da je Dinamo bez njega igrao protiv jačih momčadi od onih kada je on bio u sastavu, ali dojam je da je on jedini nezamjenjiv kotačić u klubu.

Problemi s njegovim izostankom vidjeli su se i u nekim HNL utakmicama, posebno u fazi obrane. Tako je Slaven Belupo u prvom kolu šokirao Plave na Maksimiru, a momčad Damira Krznara je u dva derbija protiv Rijeke dobila šest golova.

U analizi za Index taj problem istaknuo je i Nikola Jurčević.

"Sad se najbolje vidi koliko Arijan Ademi nedostaje ovoj momčadi. Njegov stil igre, agresivnost, pozitivan bezobrazluk, sve je to nosilo Dinamo. Večeras smo vidjeli da Dinamo nema igrača takvog profila i to je velik problem. Nisam siguran da bi Dinamo izgledao tako izgubljeno da je netko od igrača preuzeo ulogu Ademija. Nevjerojatno je da su svaka duga lopta i svaki otpadak dolazili na stranu Rapida. To je bio ključ poraza Dinama. Taj izostanak agresije", napisao je bivši trener Dinama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.