Dinamo: Sjajan dan u Splitu. Uzeli smo dvije pobjede

Foto: Ivana Ivanovic/Pixsell

DINAMOVI pioniri i kadeti danas su igrali protiv Hajduka u Splitu i kući su se vratili s pobjedama. "Prekrasne vijesti iz Splita! 
U derbijima 9. kola Prve nogometne lige naši su pioniri bili bolji od Hajduka rezultatom 1:0, dok su kadeti upisali pobjedu 2:1", objavio je Dinamo na svojim stranicama.

U kadetskoj konkurenciji, Hajduk je poveo 1:0 golom Brune Mišure iz penala. No, Dinamo je stigao do preokreta golovima Belinha i Krešimira Radoša. Podsjetimo, Belinho je bio glavna tema medija jedno vrijeme kada ga je menadžer Andy Bara odveo u Kustošiju iz Dinama. U međuvremenu su se odnosi izgladili, a mladi Brazilac, za kojeg Bara kaže da može doseći vrijednost od 100 milijuna eura, vratio se u plavi dres.

Dinamo je ovom pobjedom ostao neporažen na prvom mjestu i nakon devet kola bilježi sedam pobjeda i dva remija s 23 boda, a Hajduk je drugoplasirani sa 17, koliko ima i Rijeka s utakmicom manje. U pionirskoj konkurenciji, Nekić je u sudačkoj nadoknadi donio tri boda Dinamu. Plavi su i tu prvi s 22 boda, bod iza je Lokomotiva, a na trećem mjestu je Hajduk koji ima 18 bodova.

Belinho ostao u Dinamu

Bara i Dinamov sportski direktor Marko Marić su u jako dobrim privatnim odnosima. Kad se rasplamsala priča oko Belinha, Marić je pozvao Baru na sastanak do kojeg je i došlo i na njemu je odlučeno da Belinho ne ide nikamo iz Maksimira, iako predloženi ugovor od 400 eura mjesečno, neće potpisati.

"Marka Marića poznajem od devete godine, kad smo zajedno počeli igrati, a igrali smo skupa do 18. godine. On je u mojoj kući spavao stotinu puta, ja stotinu puta u njegovoj. Istina je da ja nisam bio u najboljim odnosima s Dinamom zbog nekih prošlih poslova u kojima mi je Dinamo ostao dužan, ali kad me Marko pozvao na sastanak, nisam ga mogao odbiti", rekao nam je Bara u srpnju i nastavio:

"Belinho ostaje u Dinamu i to je od prvog dana želja svih nas jer Dinamo je ipak - Dinamo. Dogovor je da stvari dalje idu svojim tokom, da se Belinho nastavi razvijati pa ćemo ponovno sjesti kad se igrač približi prvoj momčadi i onda dogovarati uvjete. Belinho je sretan što ostaje, sretna je i njegova obitelj i to je sigurno najbolje za sve u ovoj priči."

Dinamo ne može Belinhu ponuditi veći ugovor

Dinamo je promjenom uprave uveo novu kategorizaciju mladih igrača i klincima Belinhove dobi ne nude se ugovori veći od 400 eura mjesečno i tu nema iznimki. Dinamo je teoretski mogao povećati ponudu, ali onda bi imao problem s Belinhovim vršnjacima, čiji roditelji bi se s pravom pitali zašto je on jedini koji ima veću plaću.

Mali Brazilac nastavlja biti član Dinamove škole, neće primati nikakvu plaću, ali će Bara i Marić biti u stalnom kontaktu oko njegove budućnosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.