HNL

Dinamo slaže momčad za Ligu prvaka: Vraća iskusnog Portugalca?

Foto: Guliver Image/ Getty Images

IAKO je šest kola prije kraja odveo Dinamo do jubilarne 20. titule prvaka Hrvatske, Nenad Bjelica ne prestaje naporno raditi na klupi Modrih.

Osim priprema za finale Kupa protiv Rijeke, trener Dinama planira i ljetni prijelazni rok u kojem će se Dinamo pojačavati za nastup u Ligi prvaka iduće sezone.

Čini se da je prvo pojačanje pronađeno i to u novopečenom premierligašu Norwichu. Ivo Pinto mogao bi se vratiti na Maksimir, pišu jutros Sportske novosti.

Menadžerska agencija Onsoccer, koja zastupa portugalskog desnog beka, ponudila je Modrima opciju povratka 29-godišnjeg Portugalca. Igrač navodno ne bi imao ništa protiv i to već u lipnju kada mu ističe ugovor te bi u Dinamo došao kao slobodan igrač.

Najisplativiji stranac u povijesti Dinama

Portugalski branič već je nosio dres Dinama između 2013. i 2016. godine i u tom periodu sakupio 112 nastupa za Modre. Nakon 16 asistencija, tri osvojena prvenstva i Kup prodan je za 3,7 milijuna tadašnjem premierligašu Norwichu što ga i danas čini najisplativijim strancem u povijesti Dinama.

Naime, Pinto je u Zagreb stigao za milijun eura iz rumunjskog Cluja, pa je klub s Maksimira zaradio čistih 2,7 milijuna eura na njegovoj prodaji.

Prošle sezone Pinto je bio kapetan Kanarinaca u čak 33 navrata, ali ove sezone mu je mjesto u početnom sastavu uzeo mladi engleski reprezentativac do 19 godina, Max Aarons. Tako je portugalski branič u tekućoj sezoni sakupio tek tri prvenstvena nastupa. Ukupno je u žutom dresu Kanarinaca Pinto odradio 95 utakmica, od toga 10 u Premiershipu.

Modrima ponuđen i lijevi bek iz Portugala

Spomenuta agencija ponudila je Dinamu još jednog igrača. Radi se o lijevom beku, Rafi Soaresu, 23-godišnjaku koji igra za Vitoriju Guimarães, klub iz kojeg je Dinamo svojevremeno doveo Hilala Soudanija. Soares je ove sezone odigrao 31 utakmicu za portugalskog prvoligaša i pritom upisao pet asistencija.

 

 

 

Agencija Onsoccer ne surađuje prvi put s Dinamom. Oni zastupaju jednog od najtalentiranijih braniča u momčadi, 17-godišnjeg Joška Gvardiola s kojim su Modri nedavno potpisali novi ugovor i osigurali se za budućnost za toj poziciji.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Standings provided by Sofascore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.