Dinamo u terminu ručka u Aziji igra za jesen u Europi. Evo gdje ga gledati

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

DINAMO u 16 sati u Astani, zemljopisno u Aziji, igra za jesen u Europi. Nakon što je hrvatski prvak prije tjedan dana na Maksimiru 4:0 pobijedio prvaka Kazahstana, čeka ga uzvrat u gostima. Revanš se čini kao formalnost jer je Dinamo u prvoj utakmici pokazao da je daleko bolji suparnik. Astanu je na Maksimiru od još goreg debakla spasio golman Josip Čondrić. No ni on nije mogao spriječiti Petkovića jednom i Ivanušeca tri puta da zabiju.

Prijenos utakmice je na MAXSportu 1, a radijski prijenos je na Drugom programu Hrvatskog radija. Dinamo je jedini hrvatski klub koji će biti nositelj u svim europskim pretkolima, neovisno o kojem natjecanju se radi. Ako prođe Astanu, zajamčena mu je najmanje skupina Konferencijske lige. Tako da Dinamo danas igra utakmicu kojom može osigurati europsku jesen.

Prolazak u play-off Lige prvaka donio bi mu najmanje Europa ligu. No do toga treba proći Astanu te u trećem pretkolu Lige prvaka grčkog prvaka AEK. Ako Dinamo ispadne od Astane, spušta se u 3. pretkolo Europa lige. Tamo će igrati protiv bugarskog prvaka Ludogoreca, koji je ispao od slovenskog prvaka Olimpije. No to navodimo samo kao formalnost. Isto se naziva i meč koji Dinamo danas mora odraditi na umjetnoj travi u dalekom Kazahstanu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.