Dinamo umjesto adidasa odabrao kontroverznog proizvođača dresova

Foto: Profimedia

DINAMOVU sportsku opremu od nadolazeće sezone proizvodit će Castore, tvrtka sa sjedištem u Manchesteru. Castore je tako zamijenio Adidas, koji je bio tehnički sponzor Dinama od 2017. godine. Dinamo je od Castorea dobio puno bolje uvjete nego od Adidasa te će imati puno veću slobodu oko dizajniranja dresa i drugih klupskih artikala, a iz kluba uvjeravaju da će i opskrba proizvodima biti bolja nego dosad.

Klubovi su se žalili na Castore. Dresovi su se lako derali i brzo natapali znojem

Ipak, postoji i druga strana priče. O Castoreu se tijekom prošle sezone puno pisalo u medijima jer se nekoliko klubova žalilo na njegove proizvode, a prednjačili su engleski prvoligaši Newcastle i Aston Villa. Objasnili su im da im je nelagodno igrati u dresovima koji se nakon desetak minuta natapaju znojem, postaju teški i otežavaju im kretnju.

"Nogometaši nastupaju u vlažnim dresovima, to je veliki problem i potrebno ga je riješiti. Ne možete tako igrati cijelu sezonu. Igrači nakon 10 minuta izgledaju kao da su skočili u bazen", rekao je neimenovani izvor blizak Aston Villi u rujnu 2023. za Telegraph Sport.

Isto tako, tijekom prošle sezone Castoreovi dresovi su se vrlo lako znali poderati. Footy Headlines, stranica posvećena nogometnim dresovima, objavila je niz fotografija na kojima se vidi kako igrači igraju u poderanim dresovima Castorea.

Problemi s narudžbama

Uz deranje dresova, događalo se da s njih otpadnu i grbovi klubova, što je bio slučaj kod Feyenoordovog nogometaša Santiaga Gimeneza. Na isti problem žalili su se i navijači koji bi naručili dresove svojih klubova.

Nadalje, navijači su se požalili i na probleme s narudžbama. Jedan navijač Newcastlea naručio je Joelintonov dres s brojem 7 na leđima, a dobio je dres Kierana Trippiera s tim brojem. Drugi navijač je pak naručio jedan dres Joelintona, a jedan Fabiana Schara, da bi mu Castore poslao dva Joelintonova dresa.

Tri kluba iz Premier lige odustala od Castorea

Ne treba čuditi da su se zbog svih navedenih problema neki klubovi odrekli Castorea pa su tako sva tri premierligaša koja su nosila njihove dresove (Wolvesi, Newcastle i Aston Villa) prešli na druge proizvođače sportske opreme.

Ipak, dobar dio klubova ostao mu je vjeran u nadi da će podići kvalitetu svoje usluge, a uz Dinamo je Castore pridobio još četiri nova kluba. Radi se o Evertonu, Burnleyju, Club Bruggeu i Kaiserslauternu.  Ukupno će 20 klubova nositi dresove Castorea u nadolazećoj sezoni, a od značajnijih mogu se izdvojiti još Bayer Leverkusen, Sevilla, Athletic Bilbao i Rangersi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.