Dinamo večeras doznaje protivnika u borbi za Ligu prvaka i 35 milijuna eura

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

DINAMO će večeras saznati protivnika u play-offu Lige prvaka. Bugarski prvak Ludogorec na svom terenu brani 2:1 prednost protiv Qarabaga, koju je prije sedam dana stekao u Azerbajdžanu. Stoper Dinis Almeida doveo je Bugare u vodstvo u 57. minuti, no za Qarabag je u 67. poravnao Juninho Vieira.

Bugari nadomak duela s Dinamom

Pobjedu je Ludogorecu donio Caio Vidal u 87. minuti. Vidal je samo dvije minute kasnije dobio drugi žuti karton pa će jedan od najboljih igrača Ludogoreca propustiti uzvratni susret. Poznata je i satnica kad će Dinamo igrati sa svojim protivnikom. Prva utakmica igra se na Maksimiru 20. kolovoza u 21 sat, a uzvrat je 28. kolovoza u 21 sat u Azerbajdžanu ili Bugarskoj.

U slučaju poraza, Dinamo ima zagarantirano igranje u skupinama Europa lige. S obzirom na to da već ima osiguran nastup u Europa ligi, isto tako ima i osiguranih između 13 i 15 milijuna eura od UEFA-e. Jasno, uđe li u Ligu prvaka, zaradit će daleko više. Procjenjuje se da se radi o iznosu od barem 35 milijuna eura.

Novi format Lige prvaka

Podsjetimo, od sezone 2024./2025. u Ligi prvaka će igrati 36 umjesto dosadašnje 32 momčadi. Neće više biti skupina kao dosad, nego će se svi klubovi natjecati u istoj ligi, a svaka momčad odigrat će minimalno osam utakmica protiv osam različitih protivnika. Četiri utakmice igrat će kod kuće, a četiri u gostima.

Osam najboljih klubova ući će u osminu finala, a klubovi od 9. do 24. mjesta razigravat će za preostalih osam mjesta u osmini finala na dvije utakmice. Sve utakmice do finala i dalje će se igrati sredinom tjedna, od utorka do četvrtka, a ligaška faza trajat će od rujna do siječnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.