Dinamo večeras igra utakmicu za više od 30 milijuna eura. Objavio je poseban poziv

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO večeras u 21 sat na Maksimiru igra prvu utakmicu play-offa Lige prvaka protiv azerbajdžanskog Qarabaga. Hrvatski prvak je favorit u ovom dvoboju u koji ulazi iz pozicije nositelja, ali sigurno ga ne čeka lagan zadatak. Qarabag je prošle sezone imao impresivan nastup u Europskoj ligi te stigao do osmine finala, gdje je ispao od Bayer Leverkusena, koji je kasnije igrao u finalu.

Ove sezone su u drugom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka s uvjerljivih 7:0 svladali Lincoln Red Imps, a u trećem kolu su nakon dramatične borbe prošli Ludogorec. Nakon poraza 2:1 u prvoj utakmici na domaćem terenu, u uzvratu su slavili s 3:2 u regularnom dijelu, a zatim zablistali u produžecima s četiri gola, pobijedivši 7:2 i osiguravši dvoboj s Dinamom.

Dinamo uputio poseban poziv navijačima

Dinamo zahvaljujući svom koeficijentu, koji je godinama gradio, ima privilegiju da u europsku sezonu kreće od play-offa Lige prvaka, čime je u najgorem slučaju već osigurao skupine Europa lige, a ako ispadne u ovoj fazi, dobit će nagradu u iznosu od 4.29 milijuna eura.

Dakako da Modri žele u Ligu prvaka, a ako u tome uspiju, zaradit će od UEFA-e još minimalno 18.6 milijuna na ime nagrade. Klupski ranking, desetogodišnji koeficijent i udio od marketinga bi Dinamu donijeli još 10 milijuna eura. Svaki bod u Ligi prvaka vrijedi još 700.000 eura.

Jasno je iz svega navedenog da se radi o utakmici ogromnog uloga, a Dinamo je na društvenim mrežama uputio poseban poziv navijačima: "Pozivamo sve navijače da uđu danas na stadion najkasnije do 20:15 kako bi naši igrači osjetili podršku s tribina već tijekom zagrijavanja. Svi na Maksimir! Za utakmicu se možete zagrijati u našoj fan zoni koja se otvara u 17 sati."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.