Dinamov najveći problem je obrana. Tko bi trebao igrati u njoj?

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

DINAMO je u 12. kolu SuperSport HNL-a šokantno izgubio 2:1 kod Gorice iako je imao vodstvo. Arijan Ademi zabio je u 63. minuti, Nikola Vujnović poravnao je sedam minuta kasnije, a Dinamo nije uspio sačuvati ni bod jer je Ante Matej Jurić u sudačkoj nadoknadi donio pobjedu Gorici.

Jako loša igra u obrani

Kao problem još jednom se pokazala Dinamova igra u obrani. Obrambene greške su ove godine u više navrata skupo stajale Dinamo, a tako je bilo i u Velikoj Gorici. Kod prvog gola je Jurić glavom neometano spustio loptu za Vujnovića, koji je ostao potpuno sam u šesnaestercu, dok je još veći kolaps uslijedio kod drugog gola.

Dinamova obrana bila je jako loše postavljena, a Jurić je na desnoj strani bio nečuvan. Dio gostujućih igrača očekivao je zaleđe, no Dino Perić ostao je debelo iza ostatka obrane i tako omogućio Juriću da bude u dozvoljenoj poziciji.

Tko treba igrati?

Sergej Jakirović očito nije pronašao idealnu kombinaciju u obrani. Rotiralo se na bekovskim pozicijama, pokušava se i Stefanom Ristovskim na stoperu, prilike su dobivali Maxime Bernauer, Boško Šutalo, ali zasad se nijedno rješenje nije pokazalo kao ono pravo. Stoga vas u anketi pitamo: Tko treba igrati u Dinamovoj obrani?

Desni bekovi

Na poziciji desnog beka stvar je poprilično jasna - Jakirović na raspolaganju ima Ristovskog i Sadegha Moharramija. Ristovski je u pravilu u prednosti, no Makedonac, kako smo i spomenuli, jako često igra stopera pa i Moharrami ima veliku minutažu.

Stoperi 

Daleko najviše u srcu Dinamove obrane igra Dino Perić, koji je zadnjih 11 utakmica započeo u prvom sastavu. Jakirović mu trenutno neuspješno pokušava naći partnera u stoperskom tandemu - igrali su to Ristovski, Bernauer i Šutalo.

Od ostalih opcija tu su Joaquin Sosa, koji je odigrao tek 13 minuta nakon dolaska na posudbu iz Bologne, Mauro Perković, koji ima samo jedan nastup ove sezone i to na lijevom beku, te Kevin Theophile-Catherine, koji se tek vratio u Dinamo nakon što je od ljeta bio slobodan igrač.

Lijevi bekovi 

Pozicija na kojoj Dinamo najviše luta proteklih sezona jest pozicija lijevog beka, a na kraju se sve najčešće svede na to da ondje igra Robert Ljubičić, koji je primarno veznjak. Tako je i ove sezone.

Bogdan Mihajličenko trebao je biti rješenje za tu poziciju, ali nije zadovoljio i trenutno uopće ne konkurira za sastav. Na lijevom beku može igrati još spomenuti Perković, kojeg je Igor Bišćan prošle sezone često i koristio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.