Dinamova sezona može početi

DINAMO je opet imao dvostrukog strijelca; Sammir je dva puta, s bijele točke, zadržao prisebnost i osigurao plasman u skupinu Europa lige pred sedam tisuća ljudi na Maksimiru. Engleski sudac Marriner bio je darežljiv prema Modrima i uz dva pogotka Ante Rukavine iz prve utakmice, s ukupnih 4:1 Modri su ispratili mađarski Gyor. Već od sutra u Maksimiru će zavladati kompletna mobilizacija. Sezona može početi, a posla, bez obzira na uspješno prevladanu krizu, ima jako mnogo. Kako za upravu, tako za Halilhodžića i njegove igrače.

> Tijek susreta

> Dinamo će u Europi trebati više od podrške Jarmine, Klanjeca i Marrinera

> Policija uhitila Boyse zbog transparenta protiv Mamića

U na sastav iz Gyora Halilhodžić je izostavio Etta, a Rukavini u napadu pridružio Andreja Kramarića. No, priliku za "upoznavanje" s trenerom puno je bolje iskoristio Šime Vrsaljko, čije će ime Vaha nakon ove večeri sasvim sigurno znati pravilno izgovoriti. Vrsaljko je odradio lavovski posao, najprije na desnom, pa na lijevom boku, odakle je brzinom munje izletio nervozni, nedorasli Mesarić. No, krenimo redom. Rastrčani su bili Modri prvih 15 minuta, ali vrlo brzo uslijedio je šok, prouzročen lijepom akcijom Gyora. Koltai je prmio dubinsku loptu na lijevoj strani, pošteno izvrtio Vrsaljka (kojem će se taj kiks morati oprostiti) i ubacio u šesnaesterac. Dinamova obrana nije stigla, trebao je tu biti Cufre, a možda i Mesarić, no prostor je nanjušio Ceolin i odmjerenim udarcem unutar šesnaesterca pogodio Lončarićevu mrežu.

Nije izgledalo dobro, jer Dinamo ni nakon primljenog pogotka nije imao igru na sredini terena. Imao je zato veliku količinu nervoze. U novom naletu Mađara Ceolin se brzo lako oslobodio Badelja, a isto bi učinio i s Mesarićem, da ga on nije pokušao "ubiti" startom toliko oštrim da je veznjak Gyora napravio salto i pao na travnjak. Da je sudac Marriner, inače jedan od najboljih engleskih sudaca, slijepo slijedio pravila igre, Mesarić ne bi prošao samo sa žutim kartonom. Vidjeli smo u nastavku dva izuzetno loša dalekomenta pokušaja Badelja i Ademija, ali i nekoliko opasnih situacija pred Lončarićevim teritorijem. Uz pomoć bloka i vratnice Modri su se ipak uspjeli obraniti. Ipak, već u 33. minuti Halilhodžić je pružio ruku Mesariću i na teren poslao Etta. Vrsaljka je premjestio na poziciju lijevog beka, što će se pokazati kao pun pogodak, jer upravo su dva Dinamova beka razbudila momčad i povezala redove.

U 35. minuti konačno su Modri izborili pravu šansu. Točnije, učinio je to Vrsaljko koji je požrtvovno prošao dva igrača na lijevom ulazu u šesnaesterac, lopta se nekako odbila do Rukavine, ali bila je prejaka da je Šibenčanin s tek nekoliko metara udaljenosti glavom pogodi na pravo mjesto.  I publika, koja se polako vraća na maksimirski beton, nosila je Modre prema izjednačenju.

U 38. minuta dobar posao obavio je Andrej Kramarić na desnom krilu, u krivu je stranu lažnjakom poslao dva igrača Gyora, i potom ljevicom dobro pucao s 20-ak metara. Lopta je otišla tik uzl ijevu vratnicu. Dinamo se razbudio, ali uz toliko izgubljenih lopti i krivih dodavanja u veznom redu, više se u napadu nije moglo napraviti. Morales je djelovao izgubljeno, Sammir je opet bio težak, spor. No, otvorilo se Modrima u sučevoj nadoknadi. Sammir je dugom loptom pogodio Moralesa koji je prizemljuje prsima, ulazi u šesnaesterac i spretno pada nakon duela s Feherom. Sammir je ovaj put s bijele točke bio miran i precizan. Bio je to pogodak koji je, ispostavit će se, Dinamu bio dostatan jamac za četvrtu uzastopnu europsku jesen.

Presingom su Modri otvorili nastavak susreta. U napad se opet kretalo preko bokova, Dinamo je izgledao puno odlučnije nego u prvom dijelu susreta. U 55. minuti u igru je za Gyor ušao i OSječanin Marko Dinjar, a tu je odluku trener Pinter morao odaslati preko kurira, jer je u međuvremenu zbog prigovora na suđenje, zaradio isključenje. Deset minuta nakon Halilhodžić je umjesto pogubljenog Moralesa uveo Dodoa. Jasno da smo bili skeptični, jer Dodo sigurno nije bio taj od kojeg smo očekivali da poveže Dinamove redove. No, posrećilo se Brazilcu, jer Ceolin ga je u šesnaestercu odmjereno "pogodio" za novi jedanaesterac. Sammir je izdržao, i drugi put je bio pribran i pogodio za Europu.

Mogli su Modri i prije 84. minute riješiti pitanje pobjednika, ali problemi s realizacijom ipak nisu nestali preko noći. No, sada će Halilhodžić imati vremena i motiva da krene s pravim poslom...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.