Dinamova želja završila je u Romi za 4.3 milijuna eura. Još nije dobila ni minutu

Foto: Profimedia

LIJEVI bočni branič Samuel Dahl (21) ljetos je u transferu vrijednom 4.3 milijuna eura, plus deset posto od iduće prodaje, napustio švedski Djurgarden i potpisao za Romu. Dahl je u posljednjih godinu dana doživio strelovit uspon nakon što ga je Djurgarden prošlog ljeta doveo iz drugoligaškog Örebra.

Ekspresno se nametnuo u prvoj ligi, a zbog dobrih igara dobio je i poziv u švedsku reprezentaciju, za koju je debitirao u siječnju protiv Estonije. Visok je 174 centimetra, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na tri milijuna eura. Iako je krajem srpnja stigao u rimski klub, još nije upisao službeni nastup za njegovu prvu momčad, već je sedam utakmica Serie A odgledao s klupe.

Talijanski nogometni insajder Nicolo Schira objavio je da je Dahl skinut s Rominog popisa igrača za Europa ligu. Također, nakratko je prebačen u klupsku U-20 momčad, za koju je 30. rujna kao kapetan odigrao 90 minuta u porazu od Fiorentine (3:1) u Primaveri.

Bivši trener Rome Daniele de Rossi krajem kolovoza izjavio je da nije znao za Dahla kao igrača, pa Schira smatra da je švedski nogometaš bio želja donedavne izvršne direktorice Line Souloukou i tehničkog direktora Florenta Ghisolfija.

Dinamo je pokušao dovesti Dahla

Dahlovo ime u hrvatskim medijima pojavilo se kad je švedski Aftonbladet sredinom lipnja objavio da je Dinamo poslao ponudu za njega. Isprva je to bila glasina, a onda je sportski direktor Djurgardena Bosse Andersson potvrdio priču.

"Dinamo nas je kontaktirao prije nekoliko tjedana, no rekli smo da nismo zainteresirani za prodaju Samuela. Doveli smo ga prošle godine, nije dugo s nama. Sigurno će nam se javiti i drugi strani klubovi, no nećemo gubiti vrijeme, Samuel će ostati u Djurgardenu", rekao je Andersson sredinom lipnja. Dahl na kraju nije ostao u Djurgardenu, već je prodan Romi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.