Dinamovi klinci briljiraju na posudbama. Mogli bi se ove zime vratiti u Maksimir

Foto: Pixsell, grafika: Index

Dinamo u četvrtak protiv Ballkanija igra odlučujuću utakmicu za rasplet skupine Konferencijske lige, a samo tri dana kasnije dolazi mu Hajduk u velikom, možda i ključnom, derbiju 18. kola SuperSport HNL-a. Nakon toga slijedi zimska pauza koja za Dinamo završava 23. siječnja kad je na rasporedu odgođena utakmica protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj.

Do tada bi Sergej Jakirović trebao imati kompletiran kadar za nastavak prvenstva, u koji bi momčad trebala ući i s nekim pojačanjima. Dinamov trener, koji u suludoj situaciji vrši i dužnost sportskog direktora, radi na dovođenju Arbera Hoxhe iz Slavena, a treba mu i lijevi bek, iako se o imenima, barem zasad, ne priča.

Dinamo je ove sezone imao dosta problema s obranom koja je primila jako puno golova. Jakirović je pokušavao svašta. Mijenjao je stoperske parove, koje je uopće teško pobrojati u ovoj sezoni. Mijenjao je i bekove i golmane, ali mu to sve skupa nije previše pomoglo.

Dinamo je u 16 odigranih utakmica u HNL-u primio 14 golova. Toliko je primio i u Europi, ali u samo 11 utakmica pod vodstvom Bišćana i Jakirovića. Zbog toga je u momčad vraćen Kevin Theophile-Catherine jer su se Maxime Bernauer i Joaquin Sosa pokazali promašajima. No potiho se u Maksimiru razmatraju i druge opcije jer obrana i dalje djeluje nesigurno.

Jakirović je sve bliže tome da iz Lokomotive ranije od planiranog vrati Morena Živkovića s posudbe. Sjajni 19-godišnjak standardni je član prve momčadi Silvija Čabraje, u dobroj je formi, a to je pokazao i prošlog petka u utakmici protiv Hajduka. Svih 90 minuta čuvao je Marka Livaju, koji se nije vidio osim kod gola Hajduka kad se lopta nesretno od Živkovićeve glave odbila ravno na noge Pukštasu.

Živković je i prije odlaska na posudbu bio jedan od perspektivnijih Dinamovih klinaca i nije nemoguće da se već ove zime vrati u Maksimir. Nastala bi gužva na stoperskim pozicijama jer su tu već Theophile-Catherine, Dino Perić, Boško Šutalo, Mauro Perković, Maxime Bernauer, Joaquin Sosa te povremeni stoper Stefan Ristovski.

Drugi Dinamov klinac koji igra dosta dobro na posudbi je Jakov Gurlica. Za njega se prije dvije godine raspitivao i Manchester City, a posuđen je slovenskom Bravu u kojem je također standardni igrač. Statistički parametri su mu solidni, ali problem je dosta niska kvaliteta slovenske lige. U prijevodu, odlični nastupi u Bravu ne znače da je Gurlica još na potrebnom nivou za standarde Dinama.

Puno toga ovisit će o tome hoće li Dinamo naći lijevog, a možda i desnog beka u siječnju. Ako ga se ne nađe, Perković bi mogao sve češće igrati lijevo, a Ristovski desno, što bi otvorilo mjesta za mlade stopere na posudbama. No, ako Jakirović ipak dovede nove igrače, onda bi maksimalno jedan mogao doći, a to će biti Moreno Živković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.