Dino Sinovčić osvojio broncu za Hrvatsku na Paraolimpijskim igrama

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL

DINO SINOVČIĆ (32), najbolji hrvatski paraplivač, osvojio je brončanu medalju na Paraolimpijskim igrama u Parizu. U finalu je završio iza dvojice Kineza i osvojio drugu medalju za Hrvatsku u disciplini 100 metara leđno u kategoriji S6. Sinovčić je u finalu isplivao vrijeme 1:15.73, a brži od njega bili su tek Kinezi Hong Yang s 1:14.31 i Jingang Wang s 1:15.16.

Sinovčiću su ovo treće Paraolimpijske igre. U Tokiju je osvojio broncu, a u Rio de Janeiru je bio peti. Ove godine je na Europskom prvenstvu u Portugalu osvojio srebro. Ima i europsko zlato iz Dublina (2018) te broncu 2009. iz Reykjavika. Na Svjetskim prvenstvima je osvojio tri medalje - dva zlata (2019, 2022) i srebro (2023).

Ovo je treća hrvatska medalja na Paraolimpijskim igrama u Parizu. Prvu je osvojio Luka Baković, koji je bio brončani u bacanju kugle u kategoriji F46. Anđela Mužinić Vincetić osvojila je zatim zlatnu medalju u stolnom tenisu. Ujedno je Sinovčićeva bronca ukupno 29. medalja hrvatskih sportaša na ljetnim paraolimpijskim igrama. Od toga je 6 zlata, 8 srebrnih i 15 brončanih medalja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.