Dio hrvatskih olimpijaca vratio se u Hrvatsku. Doček je na trgu u srijedu

Foto: Maja Furjan/Index.hr

HRVATSKI olimpijci Martin i Valent Sinković, Damir Martin, Aurel Benović, Tin Srbić, Matija Marinić te nekolicina hrvatskih rukometaša sletjela je u utorak oko 21 sat u zračnu luku Franjo Tuđman u Velikoj Gorici. Braća Sinković vratila su se u Hrvatsku sa zlatnim medaljama u dvojcu bez kormilara. Damir Martin nije uspio osvojiti novu medalju u samcu. Također, do odličja nisu mogli ni Benović, Srbić ni Marinić.

 

"Malo tko je vjerovao u nas. Razumijemo to jer je bila sezona turbulentna. Bolje da je utrka ispala ovako negoda smo vodili od početka. Sad uživamo u plodovima tog rada. Za rukometaše bih rekao da je javnost možda malo prestroga prema njima. Oni su se plasirali na Olimpijske igre i nadamo se svi da će biti dobri na sljedećem velikom natjecanju. Ne volim kad se kaže ni za jednog olimpijca da je podbacio. Molim vas podržite ih velikim pljeskom", rekao je Martin Sinković po dolasku u Zagreb.

 

Grad Zagreb poziva sve na doček na glavnom trgu

Olimpijce je na aerodromu dočekao gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, no nije bilo puno navijača. Razlog slabog odaziva vjerojatno je doček koji će Grad Zagreb prirediti za hrvatske olimpijce u srijedu na glavnom trgu.

Svoje sudjelovanje potvrdili su, između ostalih, zlatni veslači Martin i Valent Sinković i judašica Barbara Matić te brončani atletičarka Sandra Elkasević i strijelac Miran Maričić.

"Program dočeka na Trgu bana Jelačića počinje u 16.30 sati nastupom DJ-a i Zaprešić Boysa, a dolazak svih sportaša na Trg očekuje se do 17:30 sati. Pozivamo sve Zagrepčane i građane Hrvatske koji su u mogućnosti i nisu na godišnjim odmorima da dođu na Trg bana Jelačića da dočekamo naše sportaše i sportašice jer su oni to zaslužili svojim trudom i rezultatima.

Ovisno o rezultatima i željama hrvatskih olimpijaca koji se još natječu u Parizu moguć je još jedan doček u idućih tjedan dana, nakon njihovog povratka", poruka je koju su iz Grada Zagreba poslali u vezi dočeka olimpijaca u srijedu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.