Djevojčica u kolicima bacila je novčić. Pogledajte prevaru četvrtog na svijetu

Foto: EPA

ALEXANDER ZVEREV izborio je svoje četvrto polufinale u Roland Garrosu nakon što je sa 6:4, 7:6(5), 6:4 pobijedio Australca Alexa De Minaura u četvrtfinalu. Na pariškoj zemlji Zverev je prije ove godine polufinale igrao 2021., 2022. i 2023. Plasman u finale tražit će protiv Norvežanina Caspera Ruuda. Na društvenim mrežama vodi se polemika je li se Zverev poslužio laži u četvrtfinalnom meču.

Poveli su je teniski komentatori koji su na X-u (bivši Twitter) objavili snimku trenutka u kojem igrači biranjem strane novčića odlučuju želi li prvi servirati ili primati servis. "Nikad u životu nisam vidio tako ležernu prevaru kao što je ova", napisao je Ben Rothenberg, a Ben Lewis se zapitao kako mu to prolazi u ovako kasnoj fazi velikog turnira te je sve opisao kao "prljavu prevaru".

Prije početka meča sudac je djevojčici u invalidskim kolicima rekao da baci novčić, a četvrtom s ATP liste da odabere hoće li pasti na stranu na kojoj je loptica ili na stranu na kojoj je reket. Zverev je rekao "lopta" i i pogriješio. Ono što je uslijedilo sablaznilo je novinare i navijače.

"Prljava prevara"

"Reci mi, Alex", rekao je sudac Damien Dumusois, upitavši Zvereva na koju je stranu pao novčić.

"Reket", odgovorio je Zverev, a sudac se u tom trenutku okrenuo prema De Minauru, smatrajući da će on odabrati želi li biti prvi na servisu ili prepustiti početni udarac suparniku.

"Ne, ja sam rekao 'reket'", lagao je tada Zverev i zbunio suca.

"Ti si rekao 'reket?'" upitao ga je Dumusois, na što je Zverev potvrdno klimao glavom, a onda poručio De Minauru: "Ako ti želiš prvi servirati, izvoli. Ja ću primati servis."

Prvi je servirao De Minaur.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.