Đoković kritizirao organizatore Igara: Ne razumijem ta pravila, to je neprimjereno

Foto: EPA

PRVOG dana teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Parizu uspješan je bio prvi nositelj Srbin Novak Đoković koji je za samo 53 minute nadigrao 36-godišnjeg specijalistu za igru parova Australca Matthewa Ebdena sa 6:0, 6:1. Ebden je dobio priliku zaigrati u pojedinačnoj konkurenciji zbog brojnih otkaza.

Ebden nema ni ranking u singlu i na turnir je upao kao zamjena zbog spomenutih otkaza. Đoković je zbog te odluke kritizirao organizatore: "Žao mi je zbog Ebdena, on ne igra singl. Ne razumijem ta pravila da, kada netko otkaže, oni zovu igrača iz parova da popuni singl, a toliko igrača sanja o nastupu na Igrama. To je neprimjereno za turnir i za gledatelje jer to nije taj nivo govoreći u kontekstu konkurencije."

U drugom kolu Đoković bi mogao igrati protiv legendarnog rivala Rafaela Nadala, ako Španjolac pobijedi Mártona Fucsovicsa: "Nismo dugo igrali međusobno, nekoliko godina. Mislim da je posljednji put bilo ovdje, na Roland Garrosu 2022. godine. Imali smo epske, spektakularne mečeve na ovom terenu. Dugo ne igra vrhunski tenis, ali ne igram ni ja."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.