Đoković postavio novi rekord i došao do 400 tjedana na vrhu

Foto: Profimedia

SRPSKI tenisač Novak Đoković na novoj je ATP ljestvici povećao prednost u odnosu na Španjolca Carlosa Alcaraza nakon što je obranio naslov pobjednika na ATP Finalu.

Za Đokovića je to bio 98. pojedinačni naslov u 138. finalu, a na ljestvici najuspješnijih igrača na završnom ATP turniru iza sebe je ostavio i legendarnog Švicarca Rogera Federera, s kojim je do ove godine bio rekorder s po šest naslova.

Ujedno je Đoković potvrdio da će osmi put godinu završiti na prvom mjestu ljestvice. Po tom su pitanju iza njega Amerikanac Pete Sampras i Švicarac Roger Federer, koji su u tome uspijevali šest odnosno pet puta. Srpski tenisač došao je i do brojke od 400 tjedana na prvom mjestu ATP ljestvice. Federer je uspio 310 tjedana biti najbolji na svijetu, a Sampras 286 tjedana.

Od hrvatskih tenisača Borna Ćorić ostao je na 37. mjestu, dok je Borna Gojo napredovao za dva mjesta te je trenutačno 72. Puno veći pomak prema naprijed napravio je Duje Ajduković, koji je sada 145. na svijetu, odnosno za 29 pozicija bolji nego prošlog tjedna. Ajduković je prošlog tjedna osvojio ATP Challenger turnir u Kobeu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.