Đoković u 3 ujutro nevjerojatnim preokretom izborio pobjedu za povijest

Foto: Profimedia

NOVAK ĐOKOVIĆ pobijedio je Lorenza Musettija 7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0 za osminu finala Roland Garrosa. Meč je trajao 4 sata i 28 minuta. Počeo je u 22:38 u subotu, a završio u 3:06 u nedjelju. To je najkasnije završen meč ikada na pariškom Grand Slamu. Nikada se na Roland Garrosu nije igralo nakon 1:30.

Ponoćni klasik na Roland Garrosu

Kada se radi o najkasnije završenim mečevima uopće, Roland Garros nema nijedan u TOP 50. Točnije, nije ga bilo do zore ovog dana. S obzirom na to da je meč trajao do poslije 3 ujutro, Đoković i Musetti ušli su među 10 najkasnije završenih mečeva uopće i pet najkasnije završenih mečeva na Grand Slamovima. 

Đoković je po još jednom kriteriju odigrao meč za povijest. U njemu je naime izborio 369. pobjedu na Grand Slamovima, po čemu je izjednačio rekord Rogera Federera. Naravno, Đoković će ga nadmašiti, a nitko ga ne može ugroziti jer je idući iza njih Rafael Nadal s 314 pobjeda na četiri najveća turnira.

Đoković je Federerov rekord izjednačio nevjerojatnim preokretom protiv 15 godina mlađeg

Sve ovo Đoković je uspio nevjerojatnim preokretom u fenomenalnom meču, u kojem su oba suparnika dali i pokazali sve. No, Đoković (37), prvi tenisač svijeta, bio je izdržljiviji od 31. na ATP ljestvici od kojeg je stariji čak 15 godina. 

Već se na početku vidjelo da branitelju naslova na pariškoj zemlji neće biti lako. Musetti je već u trećem gemu prvog seta napravio break, ali Đoković mu je uzvratio te je do kraja prvog seta trajala drama. Đoković nije imao odgovor na suparnikov servis. No, uspio je preokrenuti kada je bilo najvažnije, u prijelomnom 12. gemu. Oduzeo mu je servis i poveo 1:0 u setovima. 

Musetti fantastično spasio drugi set

Sve do sredine drugog seta činilo se da ovo prerasta u Đokovićevu rutinsku pobjedu. Srpski šampion poveo je 4:1, ali tada je Musetti odgovorio tenisom života. Izjednačio je na 4:4, a nastavilo se u istom tonu te je set otišao u tie break. Đoković je tamo imao set loptu na 6:5, ali je Musetti na Đokovićev servis sjajno uzvratio, pa napravio mini-break i zaključio taj set izjednačenjem, 1:1.

Talijan je poveo 2:1 u setovima, ali srpski šampion se tek tada napalio

U trećem setu Musetti je dominirao. Brejknuo je Đokovića na početku i na kraju seta, a Srbi je uzeo samo dva gema za Musettijev preokret i vodstvo u setovima 2:1. Ipak, Đoković je govorom tijela i izrazom lica pokazivao da se ne predaje. Sredinom četvrtog seta izveo je break, pa to ponovio.

Đoković serijom breakova dotukao suparnika za povijesnu pobjedu

Tako je oduševio publiku i izjednačio na 2:2 u setovima. Odlučujućim, petim setom carevao je srpski šampion. Već u drugom gemu je napravio break, a onda odmah i drugi i tu je bio kraj. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.