Do sukoba u loži u Osijeku došlo je zbog natpisa ispod Hajdukovog dresa

Foto: Dejan Lovrić/Index.hr

U ZADNJEM kolu druge hrvatske lige, ili kako se službeno zove SuperSport Prve nogometne lige, Šibenik je u ludom derbiju koji je odlučivao o prvaku i putniku u SuperSport HNL pobijedio Zrinski Osječko 2:0 na Gradskom vrtu. Strijelci su bili Josip Majić i Ivan Božić. Šibenik je tako godinu dana nakon ispadanja izborio povratak u elitu hrvatskog nogometa.

Zrinski je prije zadnjeg kola bio vodeći s 81 bodom, dok je Šibenik imao 79 bodova. Zrinskom je za prvo mjesto i prvu ligu bio dovoljan bod, ali Šibenik je na kraju zasluženo slavio i preskočio rivale na prvom mjestu. Predsjednik Zrinskog Ivan Komak nakon utakmice napao je suce i HNS.

Utakmica puna nervoze

Cijelu utakmicu generalno je, usprkos dobrom nogometu, obilježila nervozna atmosfera. Česti su bili sukobi i uvrede stožera uz aut-liniju, skakalo se na svaku sučevu odluku, a kada je Majić u 35. minuti doveo Šibenik u vodstvo iz penala, došlo je do fizičkog sukoba u loži.

Tamo je sjedila nepoznata osoba u Hajdukovu dresu, koja ga je nakon gola podignula, a ispod dresa bila je majica s pogrdnim natpisom upućenim Slavoncima. Zbog toga je tu osobu domaći navijač gađao plastičnom bocom piva te je došlo do naguravanja koje se smirilo nakon intervencije policije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.