Dobio je šakom u glavu i tukli su ga dok je ležao. U četvrtak sudi Hrvatskoj

Foto: Profimedia

UTAKMICU Portugala i Hrvatske, prvu u ovosezonskom izdanju Lige nacija, sudit će turski sudac Umut Meler. Potvrdila je to UEFA putem službenih stranica natjecanja, otkrivši tako bitan detalj susreta koji će se u četvrtak od 20:45 odigrati na Benficinom stadionu u Lisabonu.

Punim imenom Halil Umut Meler sudi s FIFA-inom značkom od 2017. godine, a od 2022. je na listi UEFA-inih elitnih sudaca. Unatoč tome što su mu kroz karijeru bile povjerene mnoge važne utakmice poput susreta Lige prvaka i Europske lige i što je bio na popisu sudaca za Europsko prvenstvo u Njemačkoj, zapamćen je i po brutalnosti koju je pretrpio u domovini, gdje je pretučen nakon utakmice Ankaragucua i Rizespora.

Cipelarili ga navijači

Upravo on bio je žrtva brutalnog napada Faruka Koca, tadašnjeg predsjednika turskog nogometnog prvoligaša Ankaragucua, koji ga je udario šakom u glavu, nakon čega je pao na teren te je doživio dodatni fizički napad domaćih huligana, koji su također utrčali na travnjak. Tursko prvenstvo je zbog tog izgreda prekinuto na skoro dva tjedna krajem 2023., a napadnuti sudac je pretrpio umjerene ozljede glave.

Koca je zbog svojeg nasilnog postupka kažnjen doživotnom zabranom rada u nogometu.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.