Dodig o Đokoviću: Divim mu se, lijepo je igrati u njegovom vremenu

Foto: EPA

IVAN DODIG i njegov partner Amerikanac Austin Krajicek ove godine neće uspjeti obraniti naslov na Roland Garrosu. U drugom kolu turnira u Parizu izbacio ih je grčki par, braća Stefanos i Petros Tsitsipas koja su bila bolja nakon gotovo dva i pol sata borbe.

Uoči meča, Dodig je dao intervju za srpski portal Mondo u kojem se prisjetio lanjskog turnira kada je uz osvajanje naslov bio i kažnjen od strane organizatora jer je javno kritizirao njihove propuste. Kada je osvojio naslov uzeo je mikrofon u ruke i govorio je kako je na treninge i mečeve morao dolaziti taksijem:

"Promijenile su se neke stvari, iako je to mene dobro koštalo meni je drago zbog toga. Na kraju, s tim promjenama pokazali su da su pogriješili. Srce mi je na mjestu. Ja sam platio cijenu, na kraju to tako bude. Velika riba jede malu. Srce je na mjestu, iako košta, nekad u životu treba reći ono što misliš, posebno ako si u pravu. Takav sam karakter uvijek bio, ne bježim od činjenice da svi pravimo greške, ali isto tako kada sam u pravu ne sklanjam se. Mene je to dobro koštalo i financijski i s nekih drugih aspekata. Ove godine je dobro, nema nitko problema..."

"Divim mu se"

Osvrnuo se na neke incidente na tribinama ove godine zbog kojih su organizatori zabranili konzumaciju alkohola: "Idemo više ka nogometu, je li to dobro ili nije - ne znam. Živimo u teškom društvu, nemamo principe i morale, sve je otišlo predaleko. Nemam ništa protiv da netko navija za domaćeg igrača, ali da se ne događaju stvari koje su se događale."

Zatim je komentirao i Novaka Đokovića: "Ima težak period, ali on uvijek nađe rješenje. Pomaknuo je granice i potaknuo druge igrače da se posvete sebi. On je i dalje majstor i kao sportaš mu se divim da i dalje ima motivaciju poslije toliko godina. Lijepo je igrati u njegovom vremenu."

Dodiga su srpski novinari podsjetili kako je upravo on Đokoviću 2011. godine jedini uzeo set na Australian Openu: "To mu je jedna od najboljih sezona u karijeri? Zapisat ću taj podatak…"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.