Dolček se oglasio nakon što ga je Karoglan izvadio poslije 12 minuta igre

Foto: Robert Matić i Miro Gabela / Hajduk.hr

HAJDUK je u Koprivnici pobijedio Slaven Belupo 1:0 u 13. kolu SuperSport HNL-a. Utakmicu je obilježio potez splitskog trenera Mislava Karoglana s kraja utakmice. U 72. minuti u igru je uveo krilnog napadača Ivana Dolčeka, da bi ga 12 minuta kasnije izvadio i na teren poslao Josipa Eleza. Dolček je bio nezadovoljan, gestikulirao je prema klupi i potom bacio komad opreme te nervozno gunđao.

Dolček je u subotu, dan nakon utakmice, na Instagramu komentirao tu situaciju. "S obzirom na velik broj poziva i poruka koje sam primio u vezi s jučerašnjom situacijom na terenu, želim se obratiti s nekoliko razmišljanja. Poštujem svaku odluku trenera, kakva god ona bila!

Demantiram svaki natpis medija o bilo kakvom nesportskom i nepristojnom ponašanju nakon izlaska iz igre! U svemu ovome najvažnija su tri boda. Hvala svima na velikom broju poruka podrške!" napisao je Dolček na Instagram Storyju.

Karoglan objasnio zašto je izvadio Dolčeka

Karoglanu je ovo bila prva utakmica u drugom mandatu na klupi Hajduka, u kojem je ovog tjedna zamijenio Ivana Leku. Na konferenciji za medije nakon susreta objasnio je zašto je izvadio Dolčeka. 

"Uveo sam ga jer računam na njega. Izvadio sam ga jer je Belupo ušao visinom. Ideja je bila ući u 5-3-2, da dobijemo visinu s Elezom i da s dva napadača pokušavamo sačuvati loptu. Kada nekoga voliš, onda mu se ispričaš", objasnio je Karoglan, koji je poljubio Dolčeka nakon što ga je izvadio iz igre.

Dolčeku je to bio 13. nastup ove sezone

Dolček je prošlu sezonu proveo na posudbi u Šibeniku, a u Hajduk se vratio ljetos. Iako kratak, ovo mu je bio 13. nastup ove sezone. Oduševio je hajdukovce na pripremama, no u posljednjim utakmicama mu je znatno smanjena minutaža te je ulazio u završnici ili, pak, protiv Lokomotive (1:0) i Osijeka (0:2) ostajao na klupi. 

Prema podacima Transfermarkta, Dolček je u mlađim uzrastima igrao za đurđevački Graničar, Dinamo, Šibenik i Slaven Belupo, iz čijeg je seniorskog sastava 2019. za 500 tisuća eura prešao u Hajduk. Bio je također na posudbi u portugalskom Famalicãu.

Ukupno ima 69 nastupa, tri pogotka i pet asistencija u službenim utakmicama za Hajduk. Ugovor mu vrijedi do ljeta 2024. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 500 tisuća eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.