Donna Vekić o suparnici: Pustila je takav krik da sam mislila da će umrijeti

Foto: EPA

HRVATSKA tenisačica Donna Vekić plasirala se u osminu finala olimpijskog turnira u Parizu koji se igra na terenima Roland Garrosa. Vekić je u drugom kolu pobijedila Kanađanku Biancu Andreescu sa 6:3, 6:4 nakon dva sata igre. Hrvatska tenisačica tako je ponovila rezultat otprije tri godine iz Tokija kada je također stigla do osmine finala.

"Sve me boli: lakat, gležanj i još štošta drugog, ali idem dalje, nema predaje", rekla je Vekić. "Pa dobro, malo sam obogatila kolekciju pobjeda nad Grand Slam laureatima. Ove godine sam pobijedila i Bjeloruskinju Arinu Sabaljenku. Bitno je da pobjeđujem makar nema dijela tijela koji me ne boli, parišku vrućinu da ni ne spominjem", dodala je.

Vekić pala nakon prekida, ali ipak došla do pobjede

Vekić je protiv Andreescu krenula nešto sporije, Kanađanka je povela s 3:1, ali 28-godišnja Osječanka je tada vratila break zaostatka pa nakon dugog gema uspjela poravnati na 3:3, a to je bio samo početak sjajnog niza od sedam uzastopnih gemova kojima je stigla do prednosti 6:3, 2:0.

Pritom je pomogla i Andreescu koja je kod vodstva Vekić od 5:3 napravila dvije uzastopne servis pogreške kojima je praktički donirala taj gem, dok je u drugom gemu drugog seta samu sebe reketom udarila po palcu lijeve ruke zbog čega je došlo do 10-minutnog prekida.

Nakon tog prekida Vekić je malo ispala iz ritma, izgubila je četiri od narednih pet gemova, pa je Andreescu povela s 4:3 uz servis. Srećom, Vekić se uspjela pribrati i odlično odigrati posljednja tri gema za zaključenje dvoboja u dva seta.

"Pustila je takav krik da sam mislila da će umrijeti"

"Pa u prvi trenutak sam stvarno pomislila da će predati. Pustila je takav krik da sam mislila da će umrijeti, ali nastavila je normalno igrati. Ja sam zapravo nakon toga izgubila koncentraciju, što mi se nije smjelo dogoditi. Onda je ona počela igrati više slice, što meni inače ne odgovara.

Trebalo mi je par gemova da se prilagodim. I da sam izgubila taj drugi set, vjerujem da bih se vratila svojoj normalnoj igri. Eto, bit ću pametnija drugi put", rekla je Osječanka, od ponedjeljka 21. tenisačica svijeta. 

Vekić će igrati i mješovite parove

Za korak dalje najvjerojatnije će morati svladati drugu igračicu svijeta Amerikanku Coco Gauff koja za suparnicu u drugom kolu ima Argentinku Mariju Lourdes Carle. "Nisam s Coco nikad igrala. Ne razmišljam o tome sada, najvažnije je da se dobro odmorim", izjavila je Vekić.

Hrvatsku tenisačicu čeka i premijerni nastup u mješovitom paru s Matom Pavićem protiv kineske kombinacije Zheng-Zhang. "I taj meč će vjerojatno biti u utorak. Ja sam, zapravo, kontaktirala Matu i pitala ga želi li nastupiti u mješovitom dublu. On je jedan od najboljih igrača parova, ja sam malo slabija, ali imam dobar servis i mogu držati stranu. Vidjet ćemo. Sada se prvo moram odmoriti", najavila je Vekić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.