Donna Vekić uvjerljivo pobijedila u drugom kolu US Opena

Foto: EPA

NAJBOLJA hrvatska tenisačica Donna Vekić (WTA - 24.) plasirala se u treće kolo US Opena u New Yorku. U dvoboju drugog kola pobijedila je belgijsku predstavnicu Greet Minnen (WTA - 70.) sa 7:5, 6:1 za 80 minuta. Aktualna olimpijska doprvakinja je ovom pobjedom po četvrti put došla najmanje do trećeg kola na posljednjem Grand Slam turniru u sezoni, nakon što je prekinula niz od tri uzastopna ispadanja u prvom kolu.

Osječanka je uzvratila Minnen za ovogodišnji poraz na travi u nizozemskom 's-Hertogenboschu, gdje su odigrale prvi službeni međusobni dvoboj.

Vekić nizom od četiri gema zaključila dvoboj

U prvom setu meča na terenu 12 u Nacionalnom teniskom centru Billie Jean King tenisačice su držale svoje servise do rezultata 5:5, da bi u 11. gemu Vekić iskoristila priliku koju joj je ponudila suparnica s tri uzastopne pogreške te neobranjivim forhendom došla do breaka. U sljedećem gemu je najbolja hrvatska tenisačica osvojila prvu dionicu meča.

Vekić je niz nastavila i u drugom setu, koji je otvorila breakom te povela 2:0 nakon što je izvukla 15:40 na svom početnom udarcu, što su bile jedine dvije prilike za break koje je Belgijka imala. Minnen je uspjela zadržati servis i osvojiti treći gem, ali to joj je bio posljednji trenutak u kojem je bila ravnopravna. Nizom od četiri gema Vekić je zaključila dvoboj i plasirala se u treće kolo.

Vekić je protiv Minnen spasila obje break-lopte i iskoristila četiri od pet prilika za oduzimanje servisa suparnici. Osvojila je 83 posto poena kad bi pogodila prvi servis i 55 posto poena na drugom servisu.

Vekić protiv Stearns 

Sljedeća suparnica Donne Vekić, 22-godišnja Amerikanka Peyton Stearns (WTA - 47.), prošle je godine u New Yorku došla do osmine finala, a ove je u drugom kolu iznenadila 12. nositeljicu, Ruskinju Dariju Kasatkinu i svladala je sa 6:1, 7:6 (3). Meč Vekić - Stearns na rasporedu je biti u petak, a to će im biti prvi službeni međusobni dvoboj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.