TRANSFERI

Štimac ga poslao Šibeniku, Indija poludjela. Četiri mjeseca kasnije odlazi bez minute

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

SANDESH JHINGAN (28), velika zvijezda indijskog nogometa i branič reprezentacije izbornika Igora Štimca, na njegovu je preporuku ljetos došao u Šibenik.

To je izazvalo pomamu Indijaca za tim klubom i gradom. Tisuće njih danima su opsjedale društvene mreže kluba čekajući potpis Sandesha Jhingana za europski klub. Kada je to napravio u drugoj polovici kolovoza, Indijci su na platformama kluba sa Šubićevca oduševljeno pisali da to znači dolazak Lige prvaka u njihov grad.

Direktor Zoričić radovao se da će zvijezda s drugog najvećeg tržišta svijeta dovesti goste na šibenske tvrđave

Šibenikov direktor Jure Zoričić na predstavljanju indijske zvijezde istaknuo je veliki marketinški potencijal otvoren ovim transferom. "Šibenikove društvene mreže sada su prepune indijskih nogometnih ljubitelja, a u zadnjih tjedan dana broj njegovih pratitelja na Instagramu se više nego udvostručio. Dolazak Sandesha napravio je pravu pomutnju na društvenim mrežama, donio nam neviđeni publicitet, a nadamo se da ćemo profitirati i sa sportske strane", rekao je Zoričić pa najavio da će Jhinganov dres uskoro biti dostupan u fan shopu.

"Mislim da će se već kroz tjedan dana Sandeshov dres moći kupiti na našem online fan shopu. Maksimalno smo se angažirali oko toga i nadam se da će nam prodaja dresova biti značajna stavka u prihodima. Otvara nam se još niz mogućnosti, već se javljaju i neki novi potencijalni sponzori, a popularnost igrača nastojat ćemo iskoristiti i za promociju NP-a Krka, naših tvrđava... Potencijal je, dakle, velik jer Indija je drugo najveće tržište na svijetu."

Predsjednik Zapata slavio je internacionalizaciju kluba

Predsjednik Šibenikove uprave Kolumbijac Eduardo Zapata također je likovao: "U Sandeshu smo dobili kvalitetnog, snažnog igrača s odlikama vođe, što nam treba. S njim smo dobili i na dodatnoj internacionalizaciji kluba jer želimo biti otvoreni prema što više tržišta."

Međutim, od svega toga nije bilo ništa. Jhingan je danas, nakon samo četiri i pol mjeseca, napustio Šibenik a da za nije klub odigrao ni minutu. Na četiri utakmice bio je na klupi i to je sve. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.