Doveli igrača pa shvatili da su prevareni. Sad ga tuže

Foto: Viborg ff

DANSKI prvoligaš Viborg u listopadu je doveo Bernija Verhagena koji je prethodno igrao za Audax Italianu iz Čilea.

No već nakon prvog treninga ovaj krilni napadač povučen je s terena jer je, kako navode iz danskog kluba, pokazao očit manjak nogometnih vještina.

Klub se tu nije zaustavio već je policiji podnio prijavu zbog prijevare, krađe identiteta i krivotvorenja dokumenata. Osim toga, Verhagen je već otprije poznat policiji kad je uhićen zbog nasilja nad djevojkom, pljačke te prijetnji svjedocima. Njegov odvjetnik odbacio je sve optužbe. 

"Jasno se vidi iz svega da se ovdje radi o veliko prijevari koja vjerojatno uključuje više ljudi u više različitih država", stoji u priopćenju Viborga. 

Klub tvrdi da izvjesnog nogometaša zastupa menadžerska agencija Stellar Group te da je čovjek koji se predstavljao kao član agencije kontaktirao klub. Neimenovana osoba Viborgu je kazala da Verhagen u siječnju ide igrati u Kinu te da mu je u međuvremenu potreban klub u kojem bi održao formu do tog transfera. 

Specijalizirani portal za transfere nogometaša Transfermarkt navodi da je Verhagen osim u Audax Italiani igrao i u Dinamo-Autu iz Moldavije te u južnoafričkom Cape Townu. No ne postoje nikakvi statistički zapisi iz Čilea, dok trener moldavske ekipe Igor Dobrovolski tvrdi da u životu nije čuo za tog igrača.

Vlasnik Cape Towna John Comitis, pak, za Reuters ističe da je Nizozemac bio blizu dolaska u taj klub, ali su i u JAR-u shvatili da nešto ne štima te mu nisu ponudili ugovor. Stellar Group nije komentirao ove navode i optužbe.

"Nikad se nije registrirao kao igrač Cape Towna. Trebalo se to dogoditi, ali smo otkrili da nešto nije u redu s njim i njegovim papirima pa smo se povukli iz pregovora", kazao je Comitis Reutersu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.