HNL

Doznajemo: Hajduk želi hit Brazilca iz Ukrajine

Foto: Instagram

HAJDUK je u pregovorima oko dovođenja perspektivnog napadača koji je oduševio Ukrajince prošle sezone.

Brazilac Bruno Duarte da Silva već je neko vrijeme na meti splitskog kluba, a kako doznajemo od izvora iz Ukrajine, pregovori između Hajduka i FK Lviva ušli su u posljednju fazu.

Poljud bi tako ovo ljeto trebao dobiti još jednog Brazilca uz Jaira. Riječ je o najboljem strijelcu petoplasiranog ukrajinskog prvoligaša. Za Brunu Duartea bili su zainteresirani mađarski Fehervar, danski prvak Kopenhagen i još nekoliko neimenovanih belgijskih klubova.

Najbolji strijelac kluba i čovjek iz sjene koji je odličan u prekidima

Bruno Duarte nije klasičan napadač, ali ni napadački veznjak, već više voli igrati na poziciji tzv. drugog napadača, čovjeka iz sjene koji svojim prodorima iz drugog plana dolazi u situacije koje najčešće završavaju golom ili asistencijom. Ima istaknut udarac desnom nogom i taktički je vrlo potkovan pa i ne čudi što ga Siniša Oreščanin vidi u svojim vizijama budućeg Hajduka.

Također, opasan je i u igri iz prekida te je od ovosezonskih devet golova čak četiri zabio glavom.

Detalji transfera zasad su nepoznati, a Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na oko 700 tisuća eura.

Ponikao u omladinskoj školi kultnog brazilskog kluba, završio u četvrtoligašu, a potom je uslijedio ukrajinski preporod

Ovaj 24-godišnjak ponikao je u omladinskom pogonu kultnog brazilskog kluba Sao Paula, odakle su došli Kaka, Cafu, Cicinho i dr., ali je brzo prešao u drugi sastav Palmeirasa 2014. godine. Ni ondje se nije uspio nametnuti, klupski čelnici nisu prepoznali njegov talent pa je doživio vjerojatno i najteži trenutak karijere.

Palmeiras ga se riješio 2016. godine prodavši ga četvrtoligašu Portuguesu. Činilo se da mladi Bruno nikada neće isplivati na površinu u moru Brazilaca koji traže svoj put do Europe i ostvarenja snova, ali onda ga je primijetio FK Lviv.

U tom klubu počinje uspon napadača koji je ove sezone u 30 nastupa postigao devet golova i tome dodao jednu asistenciju. Oduševio je Ukrajince, vrijednost mu je porasla skoro duplo, a očito je zapeo za oko i Hajdukovim skautima.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.