Doznajemo: Španjolci dolaze u Zagreb zbog Brune Durdova. Spremaju i ponudu

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

ŠPANJOLSKI prvoligaš Celta Vigo zainteresiran je za dovođenje mladog krilnog igrača Hajduka Brune Durdova (16), doznaje Index. Predstavnici kluba koji je prošle sezone završio na 14. mjestu La Lige već duže vremena prate mladog igrača te dolaze u nedjelju na utakmicu Lokomotive i Hajduka kako bi ga uživo gledali.

Prema našim informacijama, Durdov je jedan od trojice mladih igrača na poziciji desnog krila za koje Celta razmatra slanje službene ponude, a očekuje se da bi ona bila u rasponu od pet do sedam milijuna eura. Ovaj posao je tek na samom početku i treba vidjeti hoće li do njega doista i doći, ali konkretan interes postoji. Durdova s Hajdukom veže stipendijski ugovor do ljeta 2026. godine, a Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na samo 150 tisuća eura.

Nametnuo se na pripremama

Na Poljudu se i dalje prvenstveno nadaju prodaji Rokasa Pukštasa u ovom prijelaznom roku, ali zasad nisu dobili ponudu koja bi zadovoljila klub i igrača. Durdov je još dijete, ali očito je da najbolju cijenu u Hajduku postižu upravo takvi igrači. Plaća se potencijal, a ne trenutna kvaliteta.

Podsjetimo, Hajduk je prošle godine prodao još jednog 16-godišnjaka, i to za rekordnu odštetu u povijesti kluba. Luka Vušković je prodan u Tottenham za 11 milijuna eura. Prodaja Durdova u ovoj fazi nije bila planirana, ali moguće je da Hajduk neće imati izbora jer nekoga moraju prodati da bi zatvorili proračun za sezonu. Nije poznato kako o potencijalnom transferu razmišlja obitelj mladog igrača.

Durdov se nametnuo na pripremama Hajduka za tekuću sezonu. Bio je najbolji strijelac momčadi u pripremnim utakmicama, a posebno se istaknuo pogotkom u 86. minuti prijateljske utakmice u Grazu kada je srušio Mourinhov Fenerbahče, koji je prošle sezone završio drugi u turskoj ligi. Dan prije zabio je predivan pogodak protiv ukrajinskog Rukha, a Hajduk je pobijedio 3:1. Na samom početku priprema Hajduk je pobijedio Velež 3:0, a Durdov je zabio i jedan gol u toj utakmici.

Upisao je dva službena nastupa ove sezone

Prošlu sezonu je počeo u kadetima (U-17 momčad) Hajduka, za koje je u 18 utakmica zabio 14 golova, a od veljače je nastupao za juniore, za koje je igrao u osam utakmica i zabio dva gola. Prvi klub u kojem je trenirao nogomet bio je GOŠK iz Kaštel Gomilice, za koji je kao dječak igrao i Marko Livaja, ali i još dva bivša igrača Hajduka i reprezentativca Hrvatske - Mario Pašalić i Antonio Milić.

U akademiju Luka Kaliterna došao je 2015. godine. Upisao je 142 službena nastupa za različite selekcije Hajduka te postigao 60 pogodaka. 2022. godine nastupao je za U-15 reprezentaciju Hrvatske, a početkom studenog prošle godine postao je član U-17 izabrane vrste, za koju je dosad nastupio u 11 utakmica i postigao dva gola. Igrao je na Europskom prvenstvu U-17, a najupečatljiviji potez bio je njegov gol koji je zabio direktno iz kornera.

Durdov je prvi put bio na treninzima prve momčadi prošlog studenog tijekom reprezentativne pauze, a bivši trener Mislav Karoglan kasnije ga je vodio na zimske pripreme. Debitirao je za prvu momčad Hajduka 5. svibnja ove godine, u porazu protiv Varaždina na Poljudu 0:1. Ove sezone je za Hajduk upisao dva službena nastupa. Odigrao je 23 minute u domaćoj utakmici kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv HB Torshavna, a Gennaro Gattuso mu je dao 20 minuta i u uzvratnoj utakmici na Farskim otocima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.