Drama u gradskom derbiju u talijanskom kupu, neredi prije utakmice

Foto: EPA-EFE

NOGOMETAŠI Udinesea, Sampdorije i Cesene i izborili su plasman u osminu finala talijanskog nogometnog Kupa. U najzanimljivijem susretu večeri Sampdorija je kao gost porazila gradskog suparnika Genou sa 6:5 boljim izvođenjem jedanaesteraca. Utakmica je imala i svoj ružan uvod nakon što je došlo do sukoba navijača u kojima su ozlijeđena četiri policajca.

Ultrasi su se sukobili u blizini stadiona. Navijači su zapalili dimne bombe i počeli bacati razne predmete, uključujući kante za smeće i prometne znakove, jedni na druge. Policija i karabinjeri su intervenirali, te su navijači u nekoliko navrata rastjerani. Pritom su dva policajca ozlijeđena. Do gužve je došlo i tijekom dana, pri čemu su ozlijeđena još dva službenika.

Čak 30 prekršaja

Prvi je to "Derby della Lanterna" nakon dvije godine, jer su klubovi u različitim razredima talijanskog nogometa. Genoa je trenutačno u Serie A, a Sampa u razredu niže. Vruće je bilo i na terenu, tijekom susreta je dosuđeno čak 30 prekršaja, a sudac Federico La Penna je pokazao 10 žutih i jedan crveni karton.

Domaćin je poveo već u devetoj minuti golom Andreje Pinamontija na asistenciju bivšeg hrvatskog reprezentativca Milana Badelja. Sampdorija je uspjela izjednačiti u 83. minuti preko Fabija Borinija. U posljednjim trenucima susreta gosti su ostali s igračem manje nakon što je isključen Simone Romagnoli.

Odluka o pobjedniku je na koncu razriješena udarcima s bijele točke. Prvih 10 udaraca je završilo sa po jednim promašajem na obje strane. Kod Genoe je u prvoj seriji promašio Miretti, a na suprotnoj strani u trećoj seriji nije zabio Benedetti. Presudila je sedma serija, Zanoli nije zabio, a pobjedu Sampi donio je Barreca.

Asistencija Badelja

Kod domaćin je Badelj igrao do 80. minute i upisao je asistenciju, dok je na suprotnoj strani cijeli susret odigrao 23-godišnji Splićanin Stipe Vulikić. Sampu sada čeka gostovanje kod Rome. Udinese je u Udinama porazio Salernitanu sa 3:1.

Jaka Bijol (20), Lorenzo Lucca (44-11m) i Jurgen Ekkelenkamp (47) su zabili za pobjednički sastav, dok je za Salernitanu pogodio Simeon Nwankwo (25). Gosti su u 84. minuti imali jedanaesterac, no Ernesto Torregrossa nije bio precizan. U posljednjim trenucima susreta Salernitana je ostala i s igračem manje nakon što je isključen Giulio Maggiore.

Udinese će u osmini finala gostovati kod Intera. U sudaru dvaju drugoligaša Cesena je na gostovanju pobijedila Pisu sa 1-0. Pogodak odluke zabio je Raffaele Celia u 54. minuti. Hrvatski vratar Adrian Šemper nije branio za Pisu. Idući suparnik Cesene bit će Atalanta. U četvrtak se sastaju Monza - Brescia, te Napoli - Palermo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.