Drama u polufinalu US Opena. Sinner pao, protivnik povraćao po terenu pa sve brisao

Foto: EPA

PRVI tenisač svijeta Jannik Sinner prvi se put plasirao u finale US Opena uz dosta drame na terenu, a za naslov u New Yorku borit će se protiv 12. igrača svijeta, Amerikanca Taylora Fritza. Talijan je u polufinalu protiv Britanca Jacka Drapera pao na zglob lijeve ruke i morao je intervenirati liječnik, no ipak je pobijedio 7:5, 7:6 (3), 6:2.

Drama na terenu

Njegov suparnik, britanski autsajder Draper nekoliko je puta povratio na terenu tijekom meča i potom javno progovorio o svojim strahovima u tako velikim mečevima. Pogotovo u drugom setu, Britancu je očito bilo jako loše, povratio je nekoliko puta, a potom ručnikom čistio teren. Pokušao se rashladiti izmjenjujući ledene obloge oko vrata i bedara.

"Kad igraš protiv vrhunskih igrača, intenzitet je drugačiji. Bila je to velika prilika za mene. Definitivno sam bio malo nervozniji nego inače. Anksiozna sam osoba, borim se s anksioznošću. Jako sam loš na terenu kad stvari postanu tijesne", rekao je nakon meča 22-godišnji Draper, koji je u New Yorku stigao do polufinala bez izgubljenog seta.

Naporan meč

Godinu dana stariji Sinner suosjećao je sa svojim suparnikom: "Jack i ja se jako dobro poznajemo i dobri smo prijatelji. Bio je to vrlo fizički zahtjevan meč. A polufinale na Grand Slamu je nešto posebno. Osjećaš veliku napetost. Vidjet ćemo kako je zglob sutra kad se tijelo ohladi. Sigurno će biti drugačije. Nadajmo se da nemam razloga za brigu."

Južnotirolac tako se još uvijek može nadati svom drugom Grand Slam naslovu nakon pobjede na Australian Openu u siječnju. Poslije dva pozitivna proljetna doping-testa i oslobađajuće presude neposredno prije turnira, Sinner je pod posebnim nadzorom.

U finalu će se suprotstaviti pobjedniku američkog meča, 26-godišnjem Fritzu, koji je nakon tri sata i 18 minuta bio bolji od Francesa Tiafoea 4:6, 7:5, 4:6, 6:4, 6:1 i prvi put u karijeri stigao do finala nekog turnira Velike četvorke.

Sinner i Fritz za titulu

U nedjelju će Fritz imati priliku postati prvi američki tenisač koji je osvojio US Open nakon Andyja Roddicka prije 21 godinu. Tiafoe je već 2022. izgubio prvo polufinale u New Yorku u pet setova od Španjolca Carlosa Alcaraza.

Navijači su bili više na strani Tiafoea, koji je igrao spektakularnije i bio bolji konkurent većim dijelom susreta, ali kad je u četvrtom setu lagano poslao "drop shot" u mrežu, njegova igra se raspala.

"Teško je progutati ovaj poraz, boljet će", rekao je Tiafoe i dodao da se također borio sa živcima: "Mislio sam da sam danas bolji igrač, ali u četvrtom setu imao sam neke grčeve. Moje tijelo se nekako zatvorilo i nije me više htjelo slušati, vjerojatno zbog živaca."

Sinner i Fritz dosad su igrali dva puta, a omjer je izjednačen 1:1. U finalu ženskih parova ukrajinsko-latvijski par Ljudmila Kičenok/Jelena Ostapenko osvojio je naslov svladavši Francuskinju Kristinu Mladenovic i Kineskinju Zhang Shuai 6:4, 6:3.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.