Duvnjak: Ovo je bila dobra opomena

Foto: EPA

HRVATSKA rukometna reprezentacija u ogromnoj je drami pobijedila Japan 30:29 na startu Olimpijskih igara. Velike probleme su momčadi Dagura Sigurdssona zadali Japanci, kojima je upravo on do veljače ove godine bio izbornik. Utakmicu je komentirao Domagoj Duvnjak.

"Vjerujem da nije bilo lako gledati, tipična prva utakmicu. Nismo se snašli na njihovu brzinu u prvom poluvremenu. U drugom dijelu smo to preokrenuli. Pojavili smo se na terenu. Gubili smo pet razlike, na kraju spretno i sretno pobijedili. Jedna dobra opomena, ovo su Olimpijske igre i svaki protivnik je težak. Uvijek se mora baciti na glavu. Danas smo lako mogli izgubiti mogli pa dobiti sljedećih pet. Sretni smo, probili smo led i nadam se da smo dobro ušli u turnir", rekao je Duvnjak.

Martinović je dao gol za pobjedu...

Velika pohvala za Ivana Martinovića, napad prije je imao šansu i nije zabio, ali uzeo je stvar u svoje ruke zadnjih deset sekundi, to rade samo vrhunski i pravi igrači. Pogodio je i on je to jednostavno zaslužio.

Kako objasniti rupu koja se dogodila?

Definitivno je puno kad gubiš 5-6 razlike, sigurno je da smo bili u grču, svima je prva utakmica na Igrama grč. Mislim da su sad probili led. Što se tiče crnih minuta, bitno je da to ne ode u 10-15 minuta, da to smanjimo na minimum i onda imamo šanse protiv svakog.

Slovenija?

Malo smo pogledali prvo poluvrijeme, odigrali su fenomenalno, ali su pali u zadnjih 15 minuta. Odlična reprezentacija, jako dobro se poznajemo, bit će prava utakmica.

Kakva je ekipa?

Odlična, odlična reprezentacija, odlični dečki, fenomenalni sportaši. Pred njima je budućnost. Ovakva utakmica će im puno značiti u karijeri. Ja guštam s njima. Neću govoriti o medalji, ali nadam se da će uživati na prvim Olimpijskim igrama i da će skupiti iskustva za karijeru koje će im sigurno trebati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.