Dva igrača iz SHNL-a ušla u konkurenciju za nagradu Golden Boy

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

OBJAVLJENA su imena 100 igrača koji su trenutno u konkurenciji za prestižnu nagradu Golden Boy, koju talijanski Tuttosport tradicionalno dodjeljuje najboljem mladom igraču svijeta. Prema Tuttosportovu indeksu izvedbe među 100 najboljih igrača rođenih 2004. ili kasnije su se našla i dva igrača iz SuperSport HNL-a.

Hajdukov 19-godišnjak Rokas Pukštas nalazi se na visokom 26. mjestu s indeksom 72.9. Pukštas je bio svijetla točka u Hajdukovoj razočaravajućoj sezoni te bi ovog ljeta u velikom transferu mogao napustiti klub. Uz njega je na popisu i Dinamov 20-godišnji stoper Moreno Živković s indeksom 63.4. Živković se nije naigrao otkako ga je Dinamo na zimu vratio s posudbe iz Lokomotive, no svejedno je jedini Hrvat koji se našao na ovom popisu.

Favorit za osvajanje nagrade jest 16-godišnje Barcelonino čudo Lamine Yamal. Prošlogodišnji dobitnik nagrade Jude Bellingham ove sezone nije u konkurenciji jer je rođen 2003. godine, baš kao i Martin Baturina koji je lani bio najbolje plasirani Hrvat (26. mjesto). Nagrada će biti dodijeljena krajem godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.