Edin Terzić mogao bi preuzeti Manchester United

Foto: EPA

MANCHESTER UNITED najgore je krenuo u sezonu otkad postoji Premier liga. Od 1992. godine nakon sedam kola slavna engleska momčad nije lošije stajala na ljestvici. Trenutno je momčad Erika ten Haga na 14. mjestu sa samo osam bodova, a nizozemskom se treneru već duže vrijeme sprema otkaz.

Britanski mediji već neko vrijeme nagađaju o tome tko bi mogao preuzeti Manchester United, a novo ime koje se pojavilo kao kandidat je Edin Terzić. Prvi je to objavio britanski tabloid The Sun, a onda se ta informacija mogla pronaći i u mnogim njemačkim medijima. Terzić (41) je trenutno bez posla nakon sporazumnog raskida ugovora s Borussijom Dortmund prošlog ljeta.

Kandidati su još Tuchel i Van Nistelrooy

Prije toga je dvije sezone vodio klub iz Dortmunda, s kojim je prošle sezone dogurao do finala Lige prvaka, u kojem je izgubio od Reala. Terzić ima iskustva u Premier ligi, i to kao asistent Slavena Bilića od 2015. do 2017. godine u West Hamu.

Također, u Engleskoj je završio trenersku školu. Osim Terzića, kandidat za klupu Uniteda je i Thomas Tuchel, njemački trener koji je vodio Borussiju Dortmund, PSG, Chelsea i Bayern. Opcija je i Ruud van Nistelrooy, nekadašnji napadač Uniteda, Reala i nizozemske reprezentacije, koji je trenutno Ten Hagov pomoćnik.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.