Eduardov come-back inspirirao vrsnog britanskog atletičara: "Sada znam da se isplati čekati!"

U UTORAK je na ponovoljenoj utakmici 4. kola FA Cupa (Arsenal - Cardiff 4:0) veliki broj prisutnih i inih bio impresioniran načinom povratka hrvatskog nogometaša Eduarda.

Jedan od onih koji je željno došao na Emirates stadion vidjeti kako će proći Eduardov povratak je i trenutačno najbolji britanski atletičar na dugim prugama, 26-godišnji Mohammed Farah. I on je bio oduševljen igrom i s dva pogotka hrvatskog reprezentativca.

"Morao sam vidjeti Eduarda i nestrpljivo sam čekao da mi bude motiv. Nadao sam se da će se vratiti na ovakav način, a to je samo dokaz da ljudska volja i snaga mogu mnogo toga. Odsad, pa nadalje ću svaki dan razmišljati o ovoj utakmici, to mi mora biti vodilja", rekao je Mo Farah koji još uvijek osjeća posljedice Olimpijskih igara koje su se održale prije sedam mjeseci u Pekingu.

U kvalifikacijama na 5000 metara Mo Farah je osvojio tek šesto mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini, te je ostao bez finala makar je bio jedan od favorita za medalju.

"Olimpijske igre su vrhunac svake sportske karijere, a ja sam zabrljao na njima. Dug je period čekanja, ali Eduardo i mnogi drugi, kao Paula Radcliffe, su dokaz da se isplati čekati. Mogu biti samo još jači na sljedećim Igrama", rekao je Farah novinaru Timesa s kojim je došao na Emirates stadion.

Farah dosad ima srebrnu medalju sa Europskog prvenstva 2006. godine (Göteborg), te je aktualni britanski rekorder u dvorani na 3000 metara. Farah je rođen u glavnom somalijskom gradu Mogadishu, a sa devet godina je stigao u London kada je počeo učiti engleski jezik, trenirati atletiku..

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.