Engleski branič neće zadržati medalju ako osvoje Euro. Otkrio je kome će je dati

Foto: EPA

ENGLESKA i Španjolska će u nedjelju u 21 sat na Olimpijskom stadionu u Berlinu igrati finale Europskog prvenstva. Brojni stručnjaci hvale igru Španjolaca i istovremeno kritiziraju Engleze. No, obje reprezentacije dosad nisu doživjele nijedan poraz. Španjolska je pobijedila Hrvatsku, Italiju i Albaniju te izbacila Gruziju, Njemačku i Francusku u nokaut-fazi, dok je Engleska remizirala s Danskom i Slovenijom, pobijedila Srbiju, pa u doigravanju savladala Slovačku, Švicarsku i Nizozemsku.

Jedan od najvažnijih igrača Engleske na putu do finala bio je branič Marc Guehi (24). U najavi susreta sa Španjolskom otkrio je da neće zadržati zlatnu medalju ukoliko osvoje Euro.

"Dat ću je mami i tati, oni će je čuvati. Meni su bitna sjećanja koja možeš dijeliti. Iskreno, ona su najvažnija. Uživam na putu. Ponekad sam nervozan, ali pokušavam da mi ta osjećaj bude od pomoći", rekao je Guehi, koji je na Euru odigrao sve utakmice osim protiv Švicarske u četvrtfinalu, kada je bio suspendiran zbog dvaju žutih kartona.

Guehi bi mogao napraviti transfer karijere

Guehi je prošao Chelseajevu školu nogometa te je bio član Swanseaja i Crystal Palacea, koji ga je 2021. doveo za 23 milijuna eura. Ugovor mu vrijedi još dvije godine, no povezuje ga se s velikim klubovima poput Manchestera Uniteda, što znači da bi uskoro mogao napraviti transfer karijere. Za englesku reprezentaciju ima 15 nastupa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.