Engleski mediji: Srce je slomljeno, san je gotov i bol se nastavlja

Foto: EPA

ŠPANJOLSKA je četvrti put u povijesti postala prvak Europe. Španjolci su u finalu Europskog prvenstva igranom na Olimpijskom stadionu u Berlinu s 2:1 pobijedili Englesku. Strijelci za Furiju bili su Nico Williams u 47. i Mikel Oyarzabal u 87. minuti, dok je za Englesku zabio Cole Palmer u 73. minuti. 

Englezima je ovo bilo drugo uzastopno finale Eura, nakon što su prije tri godine poraženi od Italije. Sanjali su osvajanje svojeg drugog velikog natjecanja i prvog od Svjetskog prvenstva davne 1966. godine koje su uzeli na domaćem tlu, no u tome nisu uspjeli.

Brojni stručnjaci kritizirali igru Engleske

Momčad izbornika Garetha Southgatea tijekom cijelog turnira slušala je kritike analitičara, bivših nogometaša i medija. Mnogi su smatrali kako Engleska nije pružila dovoljno kvalitetnu igru s obzirom na igrače koje je imala. 

U grupnoj fazi pobijedila je Srbiju (1:0) te odigrala neriješeno s Danskom (1:1) i Slovenijom (0:0). Slovačku je u osmini finala prošla nakon produžetaka (2:1), Švicarsku u četvrtfinalu nakon penala, dok je u polufinalu preokretom pobijedila Nizozemsku (2:1).

Evo što pišu engleski mediji

The Guardian u naslovu na portalu piše: "Kasni pobjednički pogodak Mikela Oyarzabala slomio Španjolske snove o Euru", dok naslovnica novina, uz informacije o atentatu na Donalda Trumpa, glasi: "Agonija za Englesku."

BBC-ju naslov glasi: "Englesko srce je slomljeno nakon što je Španjolska zabila kasni gol za osvajanje Eura."

The Sun je stavio naslov: "LAVLJA SRCA Engleska je izgubila finale Eura 2024, opet je u bolovima nakon što je Španjolska postigla mučan kasni gol za pobjedu 2:1."

Sky Sports je imao sličan naslov: "Oyarzabal je slomio srce Engleskoj, a Španjolska je osvojila Euro."

Metro je na današnju naslovnicu novina napisao: "Lavovi danas plaču."

The Mirror je velikim slovima na prednju stranicu napisao: "Razbijena" te dodao: "Čekanje se nastavlja nakon što je Španjolska kasnim golom pobijedila u finalu."

Daily Express je, pak, napisao naslov: "San je gotov, ali je li nas reprezentacija učinila ponosnima?"

Telegraph također podsjeća da se nastavlja čekanje nove titule uz naslov: "Bol se nastavlja."

Daily Mailu na naslovnici piše: "Neizdrživa napetost, čudesan gol... ali nogomet se ne vraća kući."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.