Engleski veznjak: Guardiola je rekao da sam debeo. Priča se širila i nervirala me

Foto: Profimedia

KALVIN PHILLIPS (28) kao veznjak Leedsa probio se do prvog sastava Engleske te nastupio u svim utakmicama na Europskom prvenstvu 2021., na kojem je njegova momčad stigla do finala i u njemu izgubila od Italije nakon penala. Iduće godine ostvario je transfer karijere potpisavši ugovor s Manchester Cityjem, koji je za njega platio odštetu od 50 milijuna eura.

Phillips je proživljavao najbolje dane karijere, no oni se nisu nastavili odlaskom u City. Pred Božić 2022. trener mančesterskog kluba Pep Guardiola javno ga je kritizirao da se sa Svjetskog prvenstva vratio debeo. Phillips nije uhvatio formu kakvu je prikazivao u Leedsu i dosad je stao na 31 nastupu za City. Trenutačno je na posudbi u Ipswichu, za koji je ove sezone upisao četiri nastupa.

"U svakom klubu u koji bih otišao razgovarao sam s menadžerima, nutricionistima i ostalima, i svi bi najprije govorili o težini"

Guardiola se u međuvremenu ispričao zbog izjave o debljini, o čemu je Phillips sada govorio u podcastu My Mate's A Footballer. "Vjerojatno ste čuli kada je Pep javno rekao da sam imao višak kilograma nakon Svjetskog prvenstva. Priča se širila društvenim mrežama. U svakom klubu u koji bih otišao razgovarao sam s menadžerima, nutricionistima i ostalima, i svi bi najprije govorili o težini. 

Došlo je do toga da me to nerviralo. Bio sam frustriran, ali sada sam došao u Ipswich, gdje je Kieran McKenna nevjerojatna osoba, ali i trener. Razgovarali smo o situacijama koje su mi se dogodile u prošlosti. Rekao je da imam snažno tijelo i da želi da igram onako kako sam igrao u Leedsu ili kada sam ga napustio. To je dobra polazna točka, nada se da ću se vratiti gdje sam bio", rekao je Phillips.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.