Englez je hit-igrač. Legendu ne bi iznenadilo da Real ponudi 180 milijuna eura

Foto: EPA

COLE PALMER (22) prošao je akademiju Manchester Cityja i za prvu momčad upisao 41 nastup, šest pogodaka i dvije asistencije. Trener Pep Guardiola nije računao na engleskog ofenzivnog veznjaka, pa je on u ljeto 2023. uz odštetu od 43 milijuna eura otišao u Chelsea. U Londonu je pokazao kvalitetu.

U sezoni 2023./2024. nastupio je u 48 utakmica, u kojima je imao fantastičnu statistiku od čak 27 pogodaka i 15 asistencija. Sudeći po tome što u aktualnoj sezoni ima šest golova i pet asistencija u devet susreta, nastavio je tamo gdje je stao. Legendarnog škotskog veznjaka Graemea Sounessa (71) stoga ne bi čudilo da Real pokuša dovesti Palmera.

"City je pogriješio dopustivši Coleu Palmeru da prošle sezone ode u Chelsea. Siguran sam da imaju druge igrače na kojima su mogli zaraditi. Chelsea je platio 47 milijuna eura za Palmera, ali ako Real pokuca idućeg ljeta, a on će i dalje igrati na ovoj razini, ne bih se čudio da ponudi 180 milijuna eura za njega", napisao je Souness, koji je u sedamdesetima i osamdesetima osvojio 16 trofeja s Liverpoolom.

Najveći nogometni transferi prema Transfermarktu:

1. Neymar - 222 milijuna eura (Barcelona - PSG)
2. Kylian Mbappe - 180 milijuna eura (Monaco - PSG)
3. Philippe Coutinho - 135 milijuna eura (Liverpool - Barcelona)
4. Ousmane Dembele - 135 milijuna eura (Borussia Dortmund - Barcelona)
5. Joao Felix - 127.2 milijuna eura (Benfica - Atletico Madrid)

Bio bi to drugi najveći transfer u povijesti nogometa

Kad bi Palmer zaista otišao u Real za iznos koji Souness spominje, izjednačio bi se s transferom Kyliana Mbappea iz Monaca u PSG, koji je 2018. napravljen za odštetu od 180 milijuna eura. Transfermarkt, stranica specijalizirana za procjenjivanje vrijednosti nogometaša, navodi da Palmer trenutačno vrijedi 90 milijuna eura.

Ugovor s Chelseajem vrijedi mu do 2033. godine. Ima devet nastupa i dva pogotka za englesku reprezentaciju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.