Englezi: Amerikanci su smijenili izbornika. Sada žele dovesti Kloppa

Foto: EPA

ČELNICI nogometnog saveza SAD-a službeno su obznanili kako izbornik te reprezentacije više nije 50-godišnji Gregg Berhalter. Razlaz se dogodio uslijed lošeg nastupa na Copa Americi, kojoj je SAD domaćin. Reprezentacija SAD-a imala je velika očekivanja od tog natjecanja, ali je njen put okončan već u skupini. Nakon pobjede protiv Bolivije uslijedila su dva poraza, od Paname i od Urugvaja i momčad je zauzela tek treće mjesto na ljestvici skupine C.

Berhalter je prvi put postao izbornik SAD-a tijekom 2018. godine te je reprezentaciju vodio do 2022. godine. Kada je SAD 2022. nastupio na Svjetskom prvenstvu, Berhalter je postao prva osoba u američkom nogometu koja je na svjetskim prvenstvima nastupila i kao igrač i kao izbornik.

Potom godinu dana nije obavljao dužnost izbornika, ali čelni ljudi tamošnjeg saveza su ga vratili na izborničku funkciju prošle godine. Neuspjeh na Copa Americi označio je njegov drugi odlazak. SAD će zajedno s Meksikom i Kanadom biti domaćin Svjetskog prvenstva za dvije godine.

Amerikanci žele da ih na toj smotri vodi veliko ime. Britanski Independent piše kako im je želja legendarni Nijemac Jurgen Klopp, bivši trener Mainza, Borussije Dortmund i Liverpoola. Klopp je ovog ljeta napustio Liverpool, u kojem je osvojio sve, i otvoreno priznao kako mu treba odmor. Međutim, izbornički posao iziskuje manje svakodnevnog angažmana, zaključuje Independent.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.